Cu sfaturi din popor nu ajungi departe.
Ia masina care iti place.
Cauta pe Facebook grupurile posesorilor de Megane 4 si BMW GT, intreaba pe ambele grupuri cam cat costa reviziile (ulei, filtre, distributie si suspensie) si daca exista probleme de fiabilitate.
Dupa urechea mea, la Renault sunt piese "scumpe" comparativ cu Opel, pentru ca 90% din ele se gasesc doar originale, fara producatori necunoscuti.
Dar la BMW sunt scumpe chiar si piesele aftermarket, iar service-ul este foarte complicat.
Eu ca mecanic de cartier nici nu ma complic cu BMW, sunt foarte greu accesibile, diagnozele universale nu prea se conecteaza la ele... Iar proprietarii nici nu au bani de service
Sincer Talisman îmi place cum arată și probabil este și fiabil dacă ăsta e unul dintre criterii. Evident că ți-aș recomanda Audi A7 3.0biturbo dar dacă ai pomenit de fiabilitate nu știu dacă chiar ți-ai lua așa ceva.
Eu as merge pe renault e mai ieftin ca bmw dar nu sunt sfinti nici cei de la renault cu pretul service si piese.
Dacă important pentru tine e sa fie fiabil, costuri de întreținere mici, clar Renault. Bmw e o marca foarte bună, îți oferă confort și sportivitate, însă prețul pieselor e foarte mare, e costisitor, dar din nou, dacă investești odată cap coada, te tine mult și bine.
Mie unul îmi pmace bmw, mașinile nemțești sunt tanc, am avut și japoneze, și skoda, dar niciuna nu s-a comparat cu un bmw sau vw. Dacă ești genul care vrea cost mic pentru întreținere și confort, Renault, dacă vrei confort, motor puternic, puțin premium din tot, atunci clar bmw.