NU se va sterge automat, airbagurile au un modul electronic care retine in memorie daca un airbag a sarit, sau daca ai deconectat, etc.
Daca pui alt airbag asta nu rezolva lumina, aia tot aprinsa va sta pentru ca va trebui sa stergi informatia din acel modul.Chestia aia nu se poate face cu un tester din asta ce au mecanicii sau pe la service.
Uneori, fctie de ce brand este masina trebuie un modul nou.De exemplu daca a sarit airbagurile la un BMW stiu si eu dupa 2014 ca an, la revedere,trebuie sa pui alt airbag dar si alt modul,altfel lumina tot ON sta.
La alte masini poate fi folosit acelasi modul,dar cineva cu scule speciale trebuie sa stearga defectiunea din memoria acelui modul.
Daca lumina de airbag apare din alta cauza decat ce am spus mai sus,sa zicem ai deconectat un airbag, lumina poate fi ON, dar cu un tester care scaneaza si airbag poti sa stergi.
Testetrele alea sau scanere mai exact, sunt de diferite modele, nu toate pot sa faca si airbag, si ABS etc.
Deci depinde ce problema a cauzat aparitia luminii de airbag.La explozia airbagului nu ai nici o sansa sa stergi tu asa usor, trebuie sa scoti acel modul, sal duci la unia care au scule, aia o sa iti zica daca merge sa stearga sau nu, depinde si de anul masinii si de brand.
La majoriatea masinilor erorile trebuiesc sterse dupa remedierea problemei. Airbag-ul este unul din aceste cazuri.
In mod normal ar trebui sa se sterga singur, pot fi si exceptii de la regula.