| SkenWell a întrebat:

Salut,la un Peugeot 206 care a avut distributia schimbata la 80.000 km in 2018, ar trebui schimbata anul acesta la 110.000 de km? Marca distributiei pe care o are acum e Contitech.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

In principiu intervalul minim de km e 60k sau 5 ani.
La tine cam sunt 5 ani ai putea sa o schimbi

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Duo in service auto, acolo stiu ei ce sa i faca.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Un kit de distributie aftermarket pe curea, e garantata undeva la 60.000-80.000km sau 5 ani. Eu anul trecut am schimbat distributie montata in 2017, care facuse in jur de 70. 000km.
Daca ar fi masina mea, probabil as desface capacul, as inspecta-o si as mai lasa-o pana la 130. 000km, chiar daca au trecut cei 5 ani. Se vede pe curea daca e ok sau nu. A mea era destul de subtiata si ingalbenita, tot Contitech.

| relian a răspuns:

Nu mai specifica nimic, iar aia ce arati tu sau spui nu-i distributie, este o simpla curea sau lant de la distributie.

Daca ai aschimbat la 80 de mii, mai schimbi peste alti 80 de mii. Daca ai bani si nu ai ce face cu ei, poti schimba si in fiecare an, faci ce vrei cu banii tai.

| siriusblack98 a răspuns:

Recomandat este sa nu depaseasca initial 90k km sau 5 ani, ulterior schimbandu-se la 60k km daca vorbim de distributie pe curea. Daca ai distributie pe lant, initial se schimba la 250k km iar apoi recomandat la fiecare 150k km. Iar daca vorbim de distributie pe pinioane, ideal ar fi sa o inlocuiesti la fiecare 100k km. Datele sunt luate chiar de pe site ul producatorului la peugeot 206. Personal eu atunci cand iau un kit de distributie mai de top sau chiar un ulei de top, intreb mecanicul aproximativ cati km as putea sa mai "ciupesc" peste standard pana la urmatoarea vizita.

| KovacsB a răspuns:

Eu as face o inspectie vizuala si eventual as inlocui inlocui doar cureaua la 30. 000km parcursi.

| SkenWell explică:

Am uitat sa specific, motorul 1.4i