| Vlad_Narcis_Anghel_1984 a întrebat:

Salut lume! Vreau sa iau o masina fiabila, cat de cat economica, suficient de spatioasa si care sa reziste la un drum majoritar autostrada de aproximativ 20 de ore fara oprire. Oare un benzinar de 1.6 rezista? Limita de bani e cam 5000 euro. Daca aveti o sugestie v-as fi recunoscator

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Majoritatea masinilor din generatie nou rezista si la 100 ore, oricum nu cred ca vor fi 20 ore incontinuu, tot te vei mai opri 10-15 min, macar cand se schimba soferul.

In 5000euro gasesti un focus sau un golf decente

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Un Opel Astra 1.6 se incadreaza la ce vrei tu, si e o masina foarte solida.
Un motor 1.6 benzina e destul de echilibrat, atat timp cat il tii in mare parte la o viteza la care el sta relaxat (140km/h de exemplu, nu mai mult), nu ai de ce sa-ti faci griji.
Nu pleca la un astfel de drum cu rulmenti care fac zgomot sau vibreaza, sau cu zgomote pe la transmisie.
Nu cumpara in nici un caz o porcarie de Volkswagen 1.6 16V pentru asa ceva, la doua plinuri de benzina trebuie sa pui la loc si schimbul de ulei, si ai sanse mari sa-si dea duhul daca sta incins la un drum intins. Motoarele VAG 16V pe benzina nu sunt deloc reusite.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Orice masina rezista la drum lung, s-a terminat epoca Daciilor 1310. Gandeste-te ca taximetristii folosesc masinile 24 din 24, motoru ala practic nu face pauza (sau face pauza cateva minute) si chiar si asa masinile lor au sute de mii de km la bord.
Recomandari, ce sa zic? Evita Opelurile de orice fel si Fiaturile fabricate inainte de 2004. Ideal ar fi sa eviti orice masina mai veche de 8-9 ani de zile (cu cat e mai noua cu atat sansele sa scoti intruna bani din buzunar scad)

| Vlad_Narcis_Anghel_1984 explică:

Am un astra g 2.0 dti cu 270k km si la ultimul drum lung am condus singur 18 ore cu 2 opriri de 10 minute... nu cred ca au asa mare importanta. Stiam ca benzinarele "sufera" daca le ti in turatie mult timp. Exista vreun benzinar care la capitolul consum sa se apropie de un consum de diesel?

Nu mai zice nimeni nimic? Inca astept sugestii

As fi vrut sa dau funda... nu am cui.