| cosminX a întrebat:

Salut, m-ar interesa, daca am 16 ani si vreau sa dau pentru permis pentru microcar(aixam, ligier etc.)
As vrea sa stiu ce categorie trebuie sa urmez?

Răspuns Câştigător
| Spaz472 a răspuns:

Trebuie permis de categoria B1 :

Politia Romana reaminteste faptul ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 760 din 12 noiembrie 2012 a fost publicata Legea nr. 203/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, prin care, incepand din 19 ianuarie, pentru a conduce un moped pe drumurile publice este necesara detinerea unui permis de conducere.

Pentru a conduce un moped pe drumurile publice conducatorul acestuia trebuie sa aiba varsta de cel putin 16 ani si sa detina permis de conducere categoria B1.

5 răspunsuri:
| viotedy a răspuns:

B1

| PopAdrian a răspuns:

Am gasit asta:

"Microcar sunt vehicule incadrate de RAR in categoriile L6e (motocvadriciclu usor) si L7e (motocvadriciclu greu). In 1992, Uniunea Europeana a publicat Directiva 92/61/EEC in care incadreaza cvadriciclurile usor si greu (L6e si L7e) in categoria mopedelor. Directiva 2002/24/EC introduce distinctia intre motocvadriciclul usor si cel greu in sensul ca numai primul este considerat moped, pentru cel de-al doilea fiind necesar permis de conducere subcategoria B1."

| Spaz472 a răspuns:

B1 dar o sa intre in vigoare o noua lege care nu va mai permite sa se conduca mopede cu B1 deci mai bine asteapta sa faci 18 ani ca o sa dai bani aiurea, eu am vrut sa dau a1 si am 17 dar nu are nici un rost ca fac in noiembrie 18 si mai bine dau de A si mai astept...nu vreau sa risc sa dau a1 si peste 1 luna sa nu mai fie valabil. Succes!

| Blagandrey a răspuns (pentru Spaz472):

Imi pare rau sa te dezamagesc dar A se face numai la 24 de ani nu la 18. Dupa noua lege daca vrei poti face A2... dar nu stiu daca au scolile asa ceva momentan.

| IulianDornianu61 a răspuns:

Trebuie sa dai un fel de examen atata tot

| Spaz472 a răspuns (pentru IulianDornianu61):

Trebuie permis de categoria B1 :

Politia Romana reaminteste faptul ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 760 din 12 noiembrie 2012 a fost publicata Legea nr. 203/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, prin care, incepand din 19 ianuarie, pentru a conduce un moped pe drumurile publice este necesara detinerea unui permis de conducere.

Pentru a conduce un moped pe drumurile publice conducatorul acestuia trebuie sa aiba varsta de cel putin 16 ani si sa detina permis de conducere categoria B1.