Trebuie permis de categoria B1 :
Politia Romana reaminteste faptul ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 760 din 12 noiembrie 2012 a fost publicata Legea nr. 203/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, prin care, incepand din 19 ianuarie, pentru a conduce un moped pe drumurile publice este necesara detinerea unui permis de conducere.
Pentru a conduce un moped pe drumurile publice conducatorul acestuia trebuie sa aiba varsta de cel putin 16 ani si sa detina permis de conducere categoria B1.
Am gasit asta:
"Microcar sunt vehicule incadrate de RAR in categoriile L6e (motocvadriciclu usor) si L7e (motocvadriciclu greu). In 1992, Uniunea Europeana a publicat Directiva 92/61/EEC in care incadreaza cvadriciclurile usor si greu (L6e si L7e) in categoria mopedelor. Directiva 2002/24/EC introduce distinctia intre motocvadriciclul usor si cel greu in sensul ca numai primul este considerat moped, pentru cel de-al doilea fiind necesar permis de conducere subcategoria B1."
B1 dar o sa intre in vigoare o noua lege care nu va mai permite sa se conduca mopede cu B1 deci mai bine asteapta sa faci 18 ani ca o sa dai bani aiurea, eu am vrut sa dau a1 si am 17 dar nu are nici un rost ca fac in noiembrie 18 si mai bine dau de A si mai astept...nu vreau sa risc sa dau a1 si peste 1 luna sa nu mai fie valabil. Succes!
Imi pare rau sa te dezamagesc dar A se face numai la 24 de ani nu la 18. Dupa noua lege daca vrei poti face A2... dar nu stiu daca au scolile asa ceva momentan.
Trebuie permis de categoria B1 :
Politia Romana reaminteste faptul ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 760 din 12 noiembrie 2012 a fost publicata Legea nr. 203/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, prin care, incepand din 19 ianuarie, pentru a conduce un moped pe drumurile publice este necesara detinerea unui permis de conducere.
Pentru a conduce un moped pe drumurile publice conducatorul acestuia trebuie sa aiba varsta de cel putin 16 ani si sa detina permis de conducere categoria B1.