| Nicolae5647 a întrebat:

Mă aflu în Germania de 3 luni și doresc să cumpăr mașina unui coleg de muncă, mașina este înmatriculată pe România, el a zis că îmi face act vânzare-cumpărare și că mă lasă să circul pe asigurarea lui până în Decembrie atunci când plecăm ambii în țară. ÎNTREBARE MEA ESTE, pot circula cu mașina pe asigurarea lui până atunci? (are itp are tot la ea)

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Asugurarea este pe numele lui.
Astfel. doar el poate cere despăgubire.
Dar dacă el nu mai este în posesia mașinii, el nu mai poate cere despăgubire pentru un obiect care nu îi mai aparține.
Astfel va trebui să îți faci acolo o asigurare pe numele tău, dacă vrei să circuli cu ea acolo după ce ai cumpărat-o.

| Frank51 a răspuns:

Faci o asigurare in vederea inmatricularii, se poate face online in cateva minute cu plata cu cardul, polita o primesti pe mail. Conditiile pentru acordarea unei astfel de asigurari este dovada de proprietate a vehiculului + actele aferente(cel mai bine suni la ei si iti vor spune cu exactitate).

| Stegman a răspuns:

De ce sa te incurci cu o masina inmatriculata pe Romania? Daca se intampla Doamne fereste ceva, ai sa scoti bani la greu din propiul buzunar. Plus de asta cu numere de Romania, in Germania v a trebui sa platesti impozit in Germania, daca te prinde politia poti ramane fara certificat. Daca ai de gand sa stai in Germania, ia ti o masina din Germania, de preferat benzina, taxele sunt mult mai mici si asigurarea la fel. Bafta.