| user31123 a întrebat:

Salut! Masina mea a venit de fabrica cu roti "185/60/R14". Dar in certificatul mașinii nu este specificat NICAIERI aceasta marime. In schimb in rubrica "Observații" se regăsesc alte doua mărimi "195/55/R15" și "205/45/R16". Acum sunt foarte sigur ca masina a venit cu rotile astea de fabrica deoarece primul ei proprietar e chiar tata. Acum daca sunt oprit de poliție si vede ăla ca mașina mea este încălțată cu altceva decât ce am in certificat Pot ramane fara acesta? Si ce ar trebui sa fac acum...

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Dar in CIV ce scrie?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca nu ai trecuta nicaieri dimensiunea de pe masina, da, poti ramane fara certificat.
Poti merge la RAR pentru completarea tuturor anvelopelor omologate pentru modelul ala de masina. Cel mai sigur mergi cu o foaie (contracost) de la reprezentanta, in care sa scrie ei toate dimensiunile posibile pentru acea omologare de tip (model).
LE: dimensiunile anvelopelor se iau in seama din cartea de identitate, nu din certificat. Majoritatea masinilor nu au nici o dimensiune in certificat, acestea sunt notate in CIV, atat la rubrica specifica, cat si la rubrica de observatii.