| Nicu1221 a întrebat:

Salut,mi-a reținut politia talonul pentru folii neomologate și as vrea sa știu, dacă ma duc la RAR îmi va face inspecția tehnica? Sau doar se vor uita la folii dacă au fost date jos, mașina pe care o am este într-o stare destul de buna, doar ca am niște rugina la pragul din spate și check engineul în bord.ITP ul îl mai am valabil.

10 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Obligatoriu vor verifica daca ai intrat in legalitate cu foliile. Opțional pot verifica insa orice li se pare lor suspect si daca e cazul pot anula si ITP-ul, depinde peste ce fel de om dai. De exemplu am intrat odata in RAR cu o masina ce scotea fum ca o langoserie, dar am dat peste un tip de treabă, mi-a zis numai sa opresc motorul ca ii omor acolo si si-a vazut strict de obligația legala, desi era evident ca masina nu trece testul de noxe.
In locul tau as rezolva inainte macar checkul, e util si pentru tine sa funcționeze masina in parametri.
Rugina e o problema pentru RAR doar daca e strapuns pragul, estetica nu ii va deranja foarte mult. Daca ai gaura, un pic de spuma, o mana de chit si o vopsea spray te repune imediat in legalitate.

| Nicu1221 explică (pentru regis):

Însă politia mi-a luat și numerele pentru ca am mers fara asigurare fără sa știu, dar as vrea sa știu cum fac sa-mi iau numerele inapoi? Si dacă îmi va da după ce iau numerele o foaie cu drept de circulație, am nevoie de ea ca să merg la RAR

| suntserios a răspuns (pentru Nicu1221):

Numerele probabil ca ti le va da inapoi, dar nu cred ca vei avea drept de circulatie din cauza ca talon e suspendat pentru altceva.
Deci platforma.

| regis a răspuns (pentru Nicu1221):

Ca sa iti iei numerele înapoi, mergi cu polita RCA la circulație. Daca nu primesti dovada de 15 zile, duci masina la RAR pe platforma.

| Nicu1221 explică (pentru regis):

Adică la circulație? Ca tot nu am înțeles unde trebuie sa merg

| regis a răspuns (pentru Nicu1221):

La poliția rutieră.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In teorie se uita doar la probema cu care ai venit.

| Frank51 a răspuns:

Am pățit la fel, s-au uitat doar să nu mai am foliile, eu mai am și xenon+led și nu au avut nicio treabă.

| Nicu1221 explică (pentru Frank51):

Pai și dacă am actele masini deși nu sunt eu proprietar, trebuie neapărat sa ma duc cu proprietarul? Am și poza după buletinul sau

| Frank51 a răspuns (pentru Nicu1221):

La rar poți merge tu, nu e nevoie de proprietar. Dar la poliție când mergi sa ridici talonul dacă nu vine proprietarul îți trebuie procura. Costă vreo 50 de lei maxim, și eu a trebuit să fac.