| andrei099686086 a întrebat:

Mi-am luat o masina cu cutie manuala..Azi am fost la service sa schimb pompa de abs si cel de acolo mi-a zis ca masina a avut cutie automata..Are cineva vreo idee, de ce a schimbat cutia? Masina este o laguna 2 phase 2 din 2006 cu 2150000 km.Chiar nu stiu... Poate a avut accident sau nu stiu... Poate imi zice cineva.

Răspuns Câştigător
| Robby_Robert_1996 a răspuns:

O cutie automată costă mai mult. În general o cutie automata are și ea nevoie de o servisare pentru a funcționa bine. Dacă producătorul a recomandat schimbarea uleiului din cutie la 2 ani și el nu a fost schimbat niciodată aceasta probabil s-a defectat și a necesitat o schimbare. O altă posibilitate este sa fi avut un "accident" și să se fi spart cutia. Cum se sparge baia de ulei se poate sparge și cutia, iar fostul proprietar nu a vrut sa o sudeze (cum fac cei mai mulți samsari) și a optat pentru a o schimba. Trecerea de la o cutie automata la una manuală implică mai multe modificări printre care și modificări în ECU(calculatorul mașinii). Mașinile cu cutie automată au și ele cu procesor care comunică în permanență cu ECU. Probabil cutia s-a defectat și s-a schimbat cu una SH din dezmembrări

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu avem de unde sti noi. Intrebarea ta nu prea isi are rost.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De unde sa stim noi de ce a schimbat omul cutia? Poate a fost masina dauna totala si era mai ieftin sa o refaca ca fiind manuala.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde si dupa ce detaliu s-a luat. Daca a gasit din partea de franare ceva de comunicare cu o cutie automata (auto-hold, de exemplu), poate ca s-a mai inlocuit pompa de frana/centralina ABS o data, si s-a montat una de pe o cutie automata.
Drumul de la cutie automata la manuala e lung, si trebuie studiata masina mult, ca la unele poti separa ECU de cutia automata, la altele nu.
Fiind o masina mai recenta ca an, incearca sa obtii un raport online despre seria ei de sasiu; acolo poti afla cu ce echipare a venit din fabrica.

| OldSoul a răspuns:

Cel mai adesea cutiile automate se strica mai repede fata de cutiile manuale.
La dezmembrari sunt greu de gasit si sunt scumpe, si nici nu stii cat te mai tine, iar pentru a fi reparate costurile sunt mari, si persoanele care le pot repara sunt foarte greu de gasit.
Din acest motiv, repectivul a ajuns la concluzia ca e mai usor sa o inlocuiasca cu o cutie manuala si asa a remediat problema.

| Panamax a răspuns:

Km mai inmulteste -i cu 3.
Vechiul proprietar a fost un mort de foame. Simplu.
A trebuit sa faca o gramada de magarii si modificari ca sa poata inlocui cutia.

| andrei099686086 explică (pentru Panamax):

Cam asa cred si eu...dar na.Mi se pare ciudat, ca si in Franta se fac magarii.

| LzzD a răspuns:

Cutiile automate costă f f mult si reparatia si inlocuitul ei in caz ca are un defect major, una manuală este mult mai ieftină poate asta e cauza.

| suntserios a răspuns (pentru LzzD):

Mda, si decat sa dea 300euro sa repare automata a dat 1000 sa inlocuiasca cu una manuala?