anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi-am luat permisul nu de multa vreme si conduc o dacie break din 98( pana prind si eu ceva experienta ) si s-a intamplat urmatorul lucrulaughing Mergeam linistit pe drum cand dau sa schimb in a 3-a se blocase schimbatoru(maneta). Deci dadeam in el cu toata forta mea si nu vroia sa se miste spre treapta a 3-a. Noroc ca aveam langa mine un om( de 43 de anii si era si sofer pe tir) care avea forta in maini si dabea el a putut sa mi-o bage in a 3-a, iar in a 4-a nu mai zic ca n-am reusit sa o bag, daca o mai fortam mult imi era frica ca raman cu schimbatoru in mana. Stie careva din ce cauza? Mi s-a intamplat brusc dintr-o data.

5 răspunsuri:
| Johnd94 a răspuns:

Posibil sa nu mai ai ulei la schimbator sau masina sa fie uzata foarte tare avand in vedere ca are 15 ani.
Incearca sa pui ulei la schimbator. Si mie imi face figuri cand doresc sa schimb viteza din treapta a 2 a in a 3 a.

| timisoara a răspuns:

Schimba uleiul din cutie.

| horia2012 a răspuns:

Du-te in service. Poate fi de la levierul schimbatorului de viteza, discul de ambreiaj uzat, rumentul de presiune, chiar si pinionul vitezei a 3, 4 din cutia de viteze, verifica reglajul cablului de ambreiaj.

| HADES325 a răspuns:

Verifica pe rampa imbinarea dintre levierul schimbatorului si levierul ce duce la cutia de viteze, este o piesa cu cateva suruburi care permite miscarea levierelor daca s-a uzat sau stricat iti poate creea probleme.

| catal1n07 a răspuns:

Ce este furca de viteze sau ceva de genu (n-am inteles bine) ca mi-a zis un om ca s-ar putea sa fie rupta. Are vreo treaba ce a zis el?