| LucaAka47 a întrebat:

Salut, mi s-a intamplat o chestie care nici acu nu-mi dau seama daca am gresit cu ceva, am permisul de 7luni, am fost intr o parcare am iesit din ea si din sens opus a venit o alta masina spre locul parcarii de unde am iesit eu, in stanga erau masini parcate la fel si in dreapta, celalalt s-a bagat in fata mea ca sa treaca aveam prioritate da el s-a bagat cu rotile pe banda mea, altfel incat in ghilimele l am fi lovit, am fost chemat la politie pritr un plic, pe data de 08.06. 2024 s-a intamplat toata chestia, plicul mi-a venit acu 2zile am fost azi si mi-a fost retinut 30 de zile plus 330lei amenda, bun am lasat de la mine, puteam sa zic de ce tocmai acu mi.a venit plicul, eu, n am stiut nimic, mi-a aratat filmarea de pe camera, am scris o foaie cu tot ce s-a intamplat, dupa mi-a zis ca daca am alte mentiuni, am spus ca nu fiindca i am explicat ca n am nicio vina, la fel cum a zis ea, vinovatul nu esti tu, este el, dar soferul masinii s-a dus la politie, nestiind chestia asta, am vazut pozele masinii zgariate dar nici o urma de culoare neagra, adica a masinii mele, si nu am nimic pe bara, merita sa fac contestatie? Dau funda cine ma poate ajuta, sau cine a trcut printr-o chestie de genul.

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Deci a existat o filmare? Pai in cazul asta ce contestație sa mai faci?

| LucaAka47 explică (pentru suntserios):

In cazul asta as face contestatie, ca plicul acela mi-a venit acu 2zile, toata prostia asta s-a intamplat pe 08.06. 2024 acu 6saptamani eu am avut si 2 perosane in masina, in momentul acela, am vazut pe camera eu am plecat din parcare m-am dus acasa, el s-a dus in parcare, bun de unde sa stiu eu ca l-am lovit, bun e destept s-a dus primul sa declare de ce nu m-a oprit? aveam asigurare aveam tot, dar tot nu cred ca l-am atins fiindca pe bara mea nu era nici-o zgarietura nici-o culoare gri, in schimb a lui nu era urma de vopsea neagra doar zgarieturi, asta vreau sa explic

| suntserios a răspuns (pentru LucaAka47):

Eu tot nu am înțeles... Exista filmare?

| LucaAka47 explică (pentru suntserios):

Exista filmare da! Dar nu sunt eu vinovatu in cazul asta, cum a confirmat si doamna politista, dar mi s-a retinut permisu ca n-am declarat la timp, pai eu de unde sa stiu de acel "accident"? daca stiam ca l-am lovit, nu opream s-au ce? eu nu-mi aduc aminte sa l ating cu masina mai degraba imi ingusta mai mult banda sa nu pot sa trec, nici el da nici eu

| suntserios a răspuns (pentru LucaAka47):

Daca exista filmare si ai fost implicat intr-un accident pe care nu l-ai declarat nu ai ce contesta. Faptul ca nu stii ca ai lovit alta masina nu e o scuza...

| mihai69 a răspuns:

Altă dată să faci amiabilă pe loc. Sau să declari la poliție în maximum 24 de ore.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Faci contestatie, sa ti se anuleze permisul de tot.
Altfel, nevinovat nu ai cum sa iesi din situatia asta. Orice avarie intre masina ta si alt participant la trafic (masina, motocicleta, bicicleta, pieton sau bunuri) trebuie declarata la politie sau solutionata amiabil (cu asigurarea) in termen de 24h, altfel iti pierzi permisul pentru 30 de zile. Nu conteaza ca ai fost sau nu vinovat de producerea accidentului, obligatia ta este sa declari evenimentul.
Du-te si anuleaza-ti 'dreptul', ca n-ai treaba cu soferia.

| relian a răspuns:

Cine te poate ajuta? Daca tiau luat permisul, ai luat amenda, iar tu inca te mai intrebi " oare cu ce ai gresit" laughing e mai bine sa nu ai permis, pune mina si mai invata.

Tu esti vinovatul in situatia descrisa de tine. Tu crezi ca politia ti-a dat amenda asa ca li sau nazarit lor?

Cind iesi din parcare, nu conteaza ce parcare, ca este in strada, ca este la un magazin, tu trebuie sa dai prioritate celor care nu-s parcati, masinilor care circula, pricepi?

Nu ala trebuia sa iti dea tie prioritatea, TU trebuia sa ii dai lui, sa astepti pana cand nu mai este nici o masina in alee, in intervalul dintre parcari, sau daca este in strada, sa fii atent sa nu vina nici o masina, apoi iesi si tu din parcare.

Asa spune legea, asa este si logic, asa se face. Asa ca nu mai bate toba sa arati ca habar nu ai de legislatie, ca ai luat permisu fara sa inveti laughing
Daca tu faci contestatie si eu as fi polistitu care trebuie sa ia o decizie, cand primesc contestatia ta, iti prelungesc suspendarea, ba mai mult,. te trimit si la clase, sa mai faci ceva clase, ca habar nu ai despre condus.

Acum esti lamurit de ce ai primit amenda si restul? Daca nu esti lamurit sa fii sanatos, dar asa spune legea, aia din lege, asa spune si bunul simt, asa spune si logica.

Dar la unia din voi, probabil logica inseamna cu totul altceva.Toti care au raspuns, is ca si tine, adica habar nu au cine, ce prioritatea are, inclusiv turbina, care vorba aia, mai este si tinichigiu, sau ce spune el ca este si ca sar pricepe la masini, la condus etc.

| adryang78 a răspuns:

Degeaba mai faci acum contestație. Celălalt a știut mai bine legislația. Degeaba vă urcați la volan, dacă sunteți bâtă și nu știți codul rutier. Trebuia să închei cu el amiabilă pe loc, sau, dacă nu era de acord, să declari accidentul la poliție în maxim 24 de ore. Acum ești bun de plată.

| LucaAka47 explică (pentru adryang78):

A stiut pe ***, ca si face masina singur, plus amenda

| adryang78 a răspuns (pentru LucaAka47):

Atunci sunteți habarniști amândoi.

| LucaAka47 explică (pentru adryang78):

Mie mi-a luat permisul ca n-am declarat accidentul, plus amenda. Vina o detine el, nu eu, daca stiam eu de acel "accident" cum scrie si-n plic cu pagube materiale, nu rezolvam? nu ma duceam sa declar? poate am gresit, poate n-am gresit tot ma duceam la politie si mai degraba mergeam amandoi sa vedem cine e vinovatu si o rezolvam pe loc, aia e acu

| adryang78 a răspuns (pentru LucaAka47):

Nu înțelegi. Nu s-a trezit poliția să zică "ia hai să mai vedem pe camere ce s-a întâmplat în parcarea cutare". S-a dus ăla și te-a reclamat, dar s-a dus după cele 24 de ore, că așa s-a gândit el, să-și repare mașina pe banii tăi. Numai că poliția i-a tras și lui amendă, că n-a respectat legea. De-aia zic că sunteți habarniști amândoi. laughing
De-acum, să ții minte, dacă se mai întâmplă. Ori închei amiabilă pe loc, ori mergi la poliție și declari. Să fii șofer înseamnă oleacă mai mult decât să ții covrigu-n mână. big grin