Cel mai probabil planetara e pe cale sa se duca dracu )) Cam orice tine de viraj maxim este planetara de obicei sau daca ai,, noroc'' caseta...dar sa speram ca e planetara. Si nu conteaza de cate ori schimbi capul de planetara, daca geometria e proasta, o sa iti traga planetara dupa ea. oricand schimbi ceva de directie, faci geometria.e regula ca altfel degeaba schimbi.
Da, doar viraje stranse la stranga se aude in dreapta, am verificat fiecare bucsa/piesa. rulmentul e fix ca e schimbat, doar din planetara se aude un joc, dar e pe ambele parti acelasi joc, numai pe loc daca intorc volanul maxim dreapta, se simte vibratia in volan de la motor
Planetara. Trebuie schimbată. De preferat amândouă.
E ciudat cum toti spun ca e planetara, si ambele sunt schimbate la articulatii, si aia care "bate" e schimbata de 2 ori, ca eram sigur ca e planetara, dar nu e. multumesc de sfat, voi vedea in primavara la un mecanic.
Ok.
" bataie in roata dreapta cand virez"
din ce spui tu, pare că planetara e cam supărată
Doar in viraj maxim stanga, adica in giratoriu cu 20-25 la ora, capul de planetara de pe dreapta inlocuit de 2 ori. si articulatia din spre cutie ultima, ca tot se auzea
Acum ma intreb, daca dupa schimbul de cap planetara, se vireaza mai prea mult planetara inplicit roata, sa fie de la geometrie/directie?,
Am spus și repet: simptome CLARE de planetară nașpa
Tocmai fiindca spui ca e un bum bum bum pare a fi planetara. Nu inteleg cine ti-a schimbat doar articulatiile planetarei, asa ceva nu se face, se schimba cu totul!
Ar mai putea fi rulmentul de sarcina, cel din capatul de sus al arcului suspensiei.
A doua problema, cu trasul dreapta, s-ar putea sa nici nu aiba de a face cu planetara sau rulmentul de sarcina, sunt prea multe posibile cauze ca sa stam sa le dezbatem.
Poate fi planetara sau rulmentul de la roata.Nu conteaza ca le-ai inlocuit recent.
Are legatura in viraj? ca asta nu stiu
Am schimbt o planetara degeaba din cauza unui rulment pe fata. Facea tronc tronc doar cand luam de volan dreapta.
Ok. am sa incerc unul vechi sa vedem daca face la fel sau nu, multumesc.
BomboDinCongo întreabă: