Este normal ca nivelul lichidului de răcire din vasul de expansiune să varieze între motorul cald și cel rece. Aceasta se întâmplă deoarece lichidul de răcire se dilată când se încălzește și se contractă când se răcește. O variație de aproximativ 4 degete poate fi considerată normală, atâta timp cât nu există alte simptome de probleme, cum ar fi supraîncălzirea motorului sau pierderi de lichid de răcire12.
Dacă observi fluctuații mai mari sau alte probleme, ar putea fi util să verifici sistemul de răcire pentru eventuale scurgeri sau probleme cu termostatul -CHAT BOTUL.
Mersi pentru răspuns! Totuși, se bazează pe eperiența ta, pentru că eu bănuiam că nivelul apei ar fi trebuit să varieze cam între 1 și 2 degete, nu între 4, ceea ce mi se pare cam mult:
Daca variaza mai mult de atat, inseamna ca sunt alte probleme pe instalatia de racire. Nu vreau sa iau in calcul golirea vasului de expansiune.
E normal, bre, să joace apa-n vas între cald și rece! Păi ce, motorul ăla e vreun pensionar care stă la aceeași temperatură toată ziua? Se încălzește, se răcește, iar apa ba face fitness, ba se odihnește. E ca o șaorma: întâi se umflă când dai de cald, după aia se strânge la frig.
Da’ fii atent la asta, că nu e vrăjeală, dacă îți dispare apa din vas fără să se întoarcă înapoi, s-ar putea să fie garnitura de chiulasă supărată. Și atunci, frate, intri la operație pe cord deschis, că motorul ăla începe să-și ceară pensia.
Acum, dacă apa stă cum trebuie, nu bolborosește ca-n ceaiul bunicii și nici nu face baloane de săpun, bagă motorină și du-l pe coclauri! Dar vezi să nu uiți să-i arunci un ochi la vas din când în când, că altfel rămâi pe marginea drumului cu mașina supărată și cheia-n mână. Hai, drumuri bune și să ai noroc să nu te oprească băieții cu radarul
Nu sunt alte probleme; au fost, i-am schimbat și garnitura de chiuloasă, chuloasa a fost găsită neapaltizată, dar s-a tras la plan, mă gândeam să nu fie eventual un blocaj pe radiatoare?
Te-ai orientat bine cu funda. Și mie îmi plac răspunsurile astea scurte, din două litere: da, nu, hm, of etc.
de astea pricep marea masa, turma cam de astea vor sa auda, nu povesti lungi, ca ii pierzi pe drum Tu de ce crezi ca lau votat atitia oameni pe nentu giorgica, ala spune asa cuvinte, deci omu ala nu stie sa lege cuvintele, sa faca fraze, el de fapt insira niste cuvinte, de regula cu pauze intre ele, iar oile zic in cor bheeee, adica au inteles.
Pe asta se bazeaza multe chestii, reclame, propaganda, iar pe aici unde nivelul asta ala de mormoloc la ce te astepti