| Începătorul988 a întrebat:

Pareri despre Seat Leon Fr(cel euro4), 2.0TDI 170cai. "Vestitul motor" de pe golf 5, passat, octavia, a3, a4, s-a.m.d.
Din cate am auzit plasticele ar fi dintr-un material prost(trecem cu vederea, cu 800ron se rezolva, cu un hydrotransfer)
Ma intereseaza fiabilitatea, consumul, la ce ar trebui sa fiu atent, s-a.m.d.
Funda+evaluare fiecare raspuns.

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

In general motorul de 170CP e un motor destul de bun.
Dar chiar si asa, trebuie sa ai grija la filtrul de particule, sa nu fie infundat, iar daca e anulat sa traga bine si sa nu scoata fum.
Mai apoi, injectoarele, pe cat posibil sa fie schimbate, exista probleme in care acestea pica subit si ramai cu masina in strada.
Si, cel mai important, sa verifici pompa de ulei sa fii sigur ca este buna.
Cam astea sunt eventualele probleme care trebuie verificate, si e bine sa le ai in vedere.
Cat despre fiabilitate, consum, in general fiabilitatea tine de cum a fost intretinuta masina.
Iar despre consum, nu stiu ce sa zic, sa zicem sa te astepti la un mixt de 7-8l/100km.
Eu sunt unul din ghinionistii care are consum mixt de 10.5 (bine, condus sportiv) la un 2. 0TDI de 140 cp. Si un minim de 8l/100km, condus economic, destul de aiurea.

Cat despre acele plastice, eh, materialul e bun, pana la urma e un plastic, problema e ca au o vopsea cauciucata pe ele, si in timp aceasta se decojeste si de aici problema.

| Începătorul988 explică (pentru OldSoul):

Stiu, dar nu imi place ideea butoanelor langa cotiera, respectiv cel de avarii langa schimbator.

1 răspuns: