| alxmga95 a întrebat:

Salut pe toată lumea! Am o întrebare care este procedura actelor la (cumpărare-si revânzare unui autoturism)
Samsarii ( cum procedează cu actele (fiscalul) și etc. Mulțumesc!

3 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Pai în primul rand găsești o mașină ce sa îți placa, iar sfatul meu este sa îți poata oferi fiscal.Intrebi dacă se poate și dacă da,înaintezi treaba,dacă nu,sfatul meu e sa închei discuția.
Bun,acum îți explic și de ce.O data ce omul îți dă un fiscal,înseamnă că mașina e pe el și nu e nici o manarie la mijloc (nu e furata spre exemplu).Pe urma,dacă îți oferă fiscal ști sigur ca o poți trece pe tine și mașina e a ta.Tu plătești pentru ea tot tu răspunzi. Daca e pe altcineva,posibil sa aibă amenzi,datorii pe la impozit,sa nu îți de-a cartea ca să poți sa faci itp-ul,sau chiar sa o scoată din circulație si tu sa ramai cu ea pe cap și cu banii dați.
Asa ca fiscalul e important.

După ce ai stabilit ca e ok, ca o iei, te duci cu vânzătorul la primărie unde faceți un act de vânzare cumpărare cu datele fiecăruia, iar el scoate fiscalul și ti-l da(plus talon, carte.).De acolo va strângeți mana și nu mai aveți treaba dacă omul nu își vrea și numerele înapoi.

Tu iei fiscalul și actele mașinii și le înregistrezi la primărie pe numele tau.Cu actele și cu ce îți dă de la primărie te duci la drcpiv și îți înmatriculeze mașina pe tine (atunci poți sa îți schimbi și numerele cu aleatorii sau preferentiale).
Treba asta costa niste bani pentru ca tu trebuie sa ii faci asigurare mașinii pe tine imediat după ce ai inscris-o la primărie, apoi mai plătești o taxa la cec, plus numerele dacă vrei sa iei preferențiale și habar nu am, ce mai cer ei pe acolo.

| alxmga95 explică (pentru Freya1):

Te salut, eu mă refeream la cumpărare și revânzare lui imediată. Periodă de 30zile maxim
Cum procedez după ce cumpăr o mașină si primesc actele fiscal etc. Întrebarea mea era cum procedez la revânzare autoturismului cu "actele'. Trebuie sa mai merg undeva cu fiscalul actele mașini sa fac ceva sau pur și simplu ii dau fiscalul de l am primit și să facem contractul între mine și cumpărător?!

| suntserios a răspuns (pentru alxmga95):

Tu daca ai cumparat masina trebuie sa o treci la finante pe numele tau. Abia atunci o poti vinde tu mai departe.