Se poate suda baia de aluminiu, insa trebuie sudura in aluminiu, care e destul de scumpa, de la 20 de lei pentru fiecare centimetru sudat.
Cat despre janta, pentru a sti compatibilitatea intre anvelopa si janta, trebuie sa stii latimea acesteia (j). La Golf, probabil e o dimensiune de 6-6.5j, care poate primi cauciuc de 195.
Stiu ca se sudeaza baia, a mai fost sudata de doua ori.
Dar intrebarea era daca se poate direct pe masina fara sa o mai dau jos.
Si in legatura cu janta am rezolvat.
Am de aluminiu dar cel de la vulcanizare mi-a spus ca le am cu 7j ceva gen.
Si ca cel mai potrivit cauciuc pentru jante ar fi 205, 60, 15.
Baia nu se poate suda direct pe masina. In primul rand, procedeul este mult mai greu, sudura in aluminiu se face ca o 'turnare', e greu sa o faci in sus.
Si in al doilea rand, chiar daca teoretic golesti motorul de ulei, ramane un rest de ulei inclusiv in baie, iar acesta e inflamabil. O sa ia foc motorul.
Plus ca trebuie curatata foarte bine, polizata putin, si degresata, pentru a putea face sudura.
La janta 7j, e posibil sa fie 205 cea mai mica dimensiune suportata.
Acum nu stiu, mergi pe 'mana' vulcanizorilor. Ca fapt divers, am vazut anvelopa de 155, pusa pe janta de 8 sau 9j. Bineinteles, nu cred ca e legal asa ceva, dar ala circula linistit.
Asa arata realizarea :)) http://forum.4tuning.ro/attachment.php?attachmentid=2233177&d=1321898949
Am inteles, Merci
stiflers41 întreabă: