| Alin230315 a întrebat:

Salut! Probabil ati vazut trendul in care oamenii isi impodobesc masinile cu instalatii de craciun, stiu ca in Romania se poate retine certificatul de inmatriculare conform art101 din Oug195/2002, dar daca circuli cu ele stinse pe drumurile publice mai constituie contraventie? Tin sa mentionez ca nu sunt montate la instalatia electrica a masinii si au propria lor sursa de energie (riscul de scurcircuita ceva la masina fiind 0)

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Acestea sunt prostii, ce rost are sa iti împodobesti masina ca o sorcova cu instalatii care nici nu lumineaza, unde mai este farmecul, o instalatie este frumoasa cand este in pom si lumineaza nu pe masină sau cum isi pun altii in balcoane la geam sa atraga atentia hotilor, si instalatiile de brad nu se potrivesc deloc pe masini, arata a țigănie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca nu acopera elementele de siguranta (geamurile fata, faruri/semnalizari), poti declara ca le transporti laughing
In cazul in care dai de un politist cu chef de sanctiuni, ceri sa scrie la mentiuni ca transportai instalatia de brad.
Faci contestatie profi, in care spui acelasi lucru mai elaborat, cu trimitere la articolul de lege care vorbeste despre incarcaturile "agabaritice", precizezi ca nu ai depasit in nici un fel dimensiunile, si nu ai acoperit elementele de siguranta, precum si ca ai preferat sa transporti obiectul in afara masinii, ca sa nu se incalceasca laughing
Nu exista legi care sa-ti spuna tie unde sa-ti tii lucrurile, iar legislatia rutiera permite transportul bagajelor pe masina, atat timp cat nu depasesc latimea masinii, si sunt asigurate corespunzator.

| KovacsB a răspuns:

Eu am pom de Craciun in bord.