| Levente99 a întrebat:

Revin cu o altă problemă legată de motor.
Motorizare: benzina 1.6 de 101 cai, passat din 98', cod motor AHL. Azi a început să trepideze masina foarte tare sub 2000rpm si mai atenuat peste, cam până în 3000-3500, apoi nu se mai simte. În schimb, se aude motorul mult mai tare, mult mai zgomotos și a pierdut mult din putere. În rampe unde urcam lejer cu a 4-a acum trebuia să schimb înapoi până în a doua. Totul a început după ce am mers câțiva km cu vreo 120km/h.
Deși azi am mai mers așa cu ea, problema nu s-a prezentat, acum a apărut. Am făcut câteva drumuri Târgu Mureș - Cluj/Sighișoara fără probleme, cu turații si viteze mult mai mari.
Schimburi făcute: bujii (prin iulie, BOSCH), fișe, filtre, distribuție, curățat clapeta accelerație. Tot ce am făcut inainte de drum a fost să completez nivelul de ulei, era sub minim asa că am pus 1l.
Va rog, mă puteți ajuta cu niste sfaturi sau indicații, cam ce ar putea fi problema?
M-am gândit la tampoanele de la motor dar atunci nu cred ca ar fi pierdut din putere așa mult, benzina tot aceeași o pun de câteva luni deci exclusă varianta asta.

2 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Diagnoza ai facut? Este greu de ghicit ce poate sa fie, in principiu daca nici pe tester nu apare nimic atunci doar un meserias care a trecut prin multe poate sa isi dea seama.

| Levente99 explică:

Încă nu am avut ocazia, doar azi a apărut problema si abia la ora 20 am ajuns acasă. Voi încerca să sun mâine la un mecanic, ca la service unde merg de obicei nu stiu dacă mai prind loc înainte de sărbători.