Am patit si eu acelasi lucru. Nu stiu sa iti dau o explicatie 100% stiintifica daca e vorba despre presiunea pe care o realizeaza "pompa" de distributie sau despre calitatea gazului (puterea calorica). Dar solutia e sa iei gaz din surse sigure, la acest moment pretul mediu de referinta este de 2.53, un pret permanent sub 2.49-2.50 ma face sa imi pun un semn de intrebare. Sunt statii Petrom unde in weekend poti lua gaz la 2.47 dar in restul saptamanii e 2.53. Tot asa am luat intr-o perioada gaz de la un mic comerciant (acum are pret de 2.53) cu 2.63 seara si noaptea (de la 19 la 7) ziua pretul fiind 2.73, media pietei la acel moment. Astea sunt surse sigure. Gaz OK gasesti la Rompetrol inclusiv micii parteneri daca nu au pret suspect de mic si la OMV Petrom. Nu stiu nimic de Mol de unde iau gazul iar Lukoil e de evitat, se pare ca are impuritati mai multe si filtrele se pot imbacsi mai repede. Dar dpdv consum nu am sezisat diferente.
Si mie mi s-a intamplat sa fac km mai putini cu gpl-ul de la anumiti distribuitori.Solutia este foarte simpla, nu mai alimentezi de acolo.
De menționat că instalația are sub un an de folosință, are efectuata verificarea acum 7 luni, totul e ok, m vizavi de instalația, doar de la acest distribuitor de GPL aceasta ciudățenie, cand alimentez de la petrom consumul este cel de 10-10.5...