| Alexandru_Sindile_1994 a întrebat:

Salut, sa va spun ce mi-sa intamplat : m-a prins radarul in Oras cu viteza de 86 km/h, mi-a dat amenda 510 lei, 6 puncte amenda si 4 puncte de penalizare. 6x85 =510 lei. Am platit-o pe loc 255 lei iar apoi i-am zis la politist sa imi arate poza de la radar si sa imi arate si mie metrologia radar,si a spus ca nu are voie, m-am luat cu el in gura, "cum sa nu ai voie,asa scrie in Legislatie" si apoi a venit cu metrologia la mine si nici nu am apucat sa o vad bine sa a si luat-o, Am plecat direct la politie, acolo era politistul de serviciu, i-am spus ce s-a intamplat, si a spus ca depun contestatie in timp de 15 zile, pot sa mai fac ceva daca am platit-o? Eu cred ca sigur are Metrologia expirata. Spuneti-mi va rog ce pot face. multumesc frumos, +funda!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca esti nemultumit si consideri ca nu ai depasit viteza legala sau nu ai fost inregistrat corect poti face plangere contraventionala la Judecatoria de care apartii, in termen maxim de 15 zile de la data constatarii contraventiei. La plangere trebuie sa anexezi p.v. de contraventie. Poti cere si restituirea sumei platite ca amenda si anularea punctelor de penalizare.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Probele sunt aduse de politie daca faci contestatie, in instanta. Nu este obligat sa iti arate nimic pe loc, asa ca degeaba te au luat in gura cu el... na ce sa faci si tu trebuia sa faci scandal chiar daca erai vinovat... pur romanesc

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Auzisem de undeva ca daca platesti amenda nu mai poti face contestatie. Insa nu sunt sigur, nu am fost niciodata in aceasta situatie.