| andreiiii12345 a întrebat:

Salut si numai bine. Am 13 ani si vreau sa-mi iau un ATV de 125cc/110cc pentru ca mai iau niste prieteni. Ca sa ajung acolo, trebuie sa trec prin drum public de sat. Eu am o trotineta electrica care prinde 35km/h si am voie cu ea. Daca ATV-ul il limitez conform pioanelor si a motorului la 35 km/h sau 25 km/h (nu mai stiu cum era legea) am voie sa merg cu el pe drum daca politia il va testa si va vedea ca viteza este conform vitezei legislatiei auto? Vreau sa precizez ca am prieteni care au mai dat asa putin pe drum public si nu s-a intamplat nimic. Stiti relatia politei de la mediu rural happy. Numai bine

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este imposibil la 13 anisori sa sofezi orice vehicul care necesita permis auto si varsta de peste 16 ani, cum sunt ATV-urile sau alte motoare.

la 13 anisori poti merge doar cu trotineta, fiindca nici bicicleta nu ai voie, decat dupa implinirea varstei de 14 ani.
Prietenul tau nu are creier si risca ca taica-su sa faca dosar penal din cauza asta si posibil puscarie.
Nu copia ce este ilegal si rau de la altii, care nu vor sa tina cont de lege, ca ajungi infractor la anisorii astia.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Poliția nu testează nimic. Le face dosar penal părinților si gata. Nu ai ce caută cu ATV pe drumul public fara permis.