| Bybanu a întrebat:

Salut soferii incepatori si restul TPU!
Azi, in 3 ore incep prima zi/ora de conducere!
Acum n-am nici o emotie desi stiu ca voi avea!

As vrea sa stiu ce ati facut voi in prima ora de conducere! V-a explicat instructorul comenzile masini si a-ti inceput direct cu condusul?

Eu am mai mers putin cu masina intr-o zona la tara, doar cu a-1, ca habar nu aveam sa schimb vitezelelaughing
Eu fac scoala in Bucuresti! Cred si e logic sa nu ma bage in trafic din prima nu?

Deja ma i-a emotiile cand scriu si ma gandesc) astept experientele voastre, sfaturi etc mor aici

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Eu unul, in prima mea ora m-a bagat direct in trafic pe un drum destul de lung laughing pana atunci nu am mai avut de aface cu "cutia de viteze" dar cu toate astea m-am descurcat chiar foarte bine cu toate ca aveam putine emotii (ce e drept era sa ma prinda radarul laughing daca ma credeti.
Oricum daca nu stii poti sa ii spui ca nu ai mai avut de aface cu asa ceva si mai intati sa iti explice lucrurile elementare, bafta si pregateste-te sa apesi pe frana daca te baga la conduswinking laughing

14 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu la prima ora de conducere am facut ~60 km, dintre care 20 pe serpentine. Noaptea, polei laughing
Instructorul meu cand avea cate un elev care trebuia invatat de la 0, il mai lua in masina la alte ore de conducere, sa "fure meserie" si de la altii, sa nu explice de 20 de ori pe zi acelasi lucru.
Majoritatea instructorilor, la prima ora de conducere invata elevii plecarea de pe loc, bordul masinii, pregatirea inainte de a pleca (scaun, oglinzi si centura). Cand elevul incepe sa "simta" masina (e suficient sa stii sa pleci de pe loc si sa nu te blochezi cand trebuie sa lasi acceleratia), incepe sa-l bage pe strazi, in zone cu putin trafic.

| Bybanu explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am facut din prima in oras. Sa sti sa a fost destul de bine. Adica eu nu am avut probleme. Ori ca imi place, ori ca nu a fost zona prea aglomerata!

Da, mi-a aratat in primul rand controalele [10 min], apoi m-a bagat pe traseu big grin

| OldSoul a răspuns:

Aaa, da sa ne spui cum a fostwinking

| Bybanu explică (pentru OldSoul):

Salut, pai m-am intalnit cu el, ma suit in dreapta, m-i-a explicat comenzile [butoane, semnalizari, lumini, pedale, maneta, etc] pe urma m-a pus la volan direct in oras, am mers si pe drumuri fara masini dar..la cum e in Bucuresti cu parcarile.e aiurea..noroc ca mai tine cate o data de volan sa nu iau masinile parcate la randlaughing ca nu pot aproxima latimea masinii laughing

| Bybanu explică (pentru Bybanu):

Rest a fost bine..treapta 1, 2, 3 - 40 km la ora

| OldSoul a răspuns (pentru Bybanu):

Bun, pai mult succes la condus si la examen.

Mersi frumos :*

| OldSoul a răspuns:

Aaa, da un mic sfat cand o sa ajungi sa faci chestionare, fa si pe e-drpciv.ro e un site superbun, aceleasi intrebari ca la sala, personal am facut chetionare de pe el si am luat sala cu 25/26 acum cateva zile happy

Eu fac chestionare si invat cred ca, cu 2 luni dinainte sa incep scoala.

si de o luna fac pe e-drpciv si recent chiar mi-am cumparat nelimitat pe 1 luna

| MariusF23 a răspuns:

In prima ora de conducere mi s-a prezentat bordul si comenzile masinii. Desigur, am si condus un pic, sa vada daca ma descurc. Evident ca era prima data cand am iesit in trafic si eram incordat la maxim cu mainile pe volan laughing

Răspuns utilizator avertizat
| BogdanFRD a răspuns:

Prezentarea Bordului,adica tot ce tine de bord,volan,cutia de viteze,semnalizare etc. Apoi plecarea dupa loc.Te baga sa conduci,cei drept vei merge drept, nu viraje, dat inapoi, intoarcere, astea nu le faci in prima sedinta.Doar mersul in fata si plecare de pe loc.Vei schimba vitezele (cum e si normal), pana maxim a treia, mai mult de 40 la ora nu vei da. Daca ai emotii nu faci nimic.Nu mai avea emotii, n-ai voie asa ceva la volan.Eu am intrat in Bucuresti dupa vreo 5 sedinte,si e jale acolo,eu am facut scoala in provincie, da daca faci in Bucuresti, nu stiu daca te scoate din oras sau faci acolo, daca faci acolo din prima e jale, bafta happy

| Bybanu explică (pentru BogdanFRD):

Am fost din prima in oras.a decurs totul perfect

| AlexGiosu1 a răspuns:

Nu te bag in oras din prima. prima ora te invata cu pedalele cum se procedeaza cu ele dupa poate tot in ora asta cum se schimba vitezele nu te baga din prima in oras funda?