anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,Stie cineva cat ar fi taxa de mediu pentru Bora 1.4 16v benzina. anul 2000 Si asigurarea? pe un an, am 20 de ani permis de 1 an jumate aprox, astept raspuns, dau funda happy

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Asigurarea e imensa pe numele tau, intre 1400 si 2000 de lei, in functie de asigurator. Pana la 30 de ani, cam astea sunt asigurarile, aproape indiferent de motorizare, evenimente rutiere si timpul trecut de cand ai permis.
Am avut o masina pe numele meu, si nu-mi mai trebuie. Pe numele lui taica-miu, prima asigurare la 1.7 am platit 353 de lei pe 6 luni, la clasa B/M 0. Cand ajung pe la B/M 8, o sa fie vreo 250 pe tot anul. Pe numele meu, ar scadea de la 1400 la 1200, probabil, la o firma precum City Insurance.
Prin aprilie am prelungit asigurarea la un 1.4, pe numele unei pensionare, si scazuse aproape la jumatate. Asigurarea trecuta fusese B/M 8, 125 de lei pe 6 luni, urmatoarea a fost B/M 9 si a costat 76 de lei pe 6 luni. Din pacate, insa, e vorba de Astra, care a fost inchisa intre timp.
Bora ta, probabil va iesi Euro 3 la omologarea RAR, iar taxa va fi 400-450 euro, in functie de emisiile CO2.
Depinde cum iese masina la omologare, daca ai motor uzat, e posibil si sa primesti o norma de poluare mai slaba, de exemplu euro 2. Motoarele care nu au iesit bine la testele de emisii din Germania, au etichete galbene pe parbriz, respectiv rosii. Rosu deja indica motor obosit destul de tare. Cele cu motoarele bune, au eticheta verde. Insa, cum masinile ajung la noi abia dupa ce le cosmetizeaza samsarii, nu putem sti ce eticheta a primit masina, poate fi schimbata, sau poate fi dezlipita.

| Bogdy2k a răspuns:

Uite aici, poti vedea toate detaliile de la ANAF :

https://static.anaf.ro/......_2015.html

| nigearares a răspuns (pentru Bogdy2k):

Masina e adusa din Austria nu stiu ce euro e.