| ChiukiuHamsler a întrebat:

Salut! Stie cineva daca cei de la Altex ofera garantie la anvelope? De exemplu daca mi-a intrat un cui in roata, m-am dus la un service si au reparat o, dar inca pierde presiune, totusi cei de la service au verificat o de 2 ori, pot face ceva?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Dupa ce ai gaurito cu un cui ce garantie sa mai ai?

| AmandinaDragan a răspuns:

Daca sunt de la Altex trebuiau montate la un service agreat si atunci aveai garantie. Nu am vazut lista pentru garantie pentru ca nu exista.

| goguPatent a răspuns:

Da inainte sa faci pana scapau aer?

| johnnny123 a răspuns:

Garanția produsului acoperă doar defectele de fabricație și defectele apărute în perioada de garanție ca urmare a exploatării corecte a produsului.

Dacă anvelopa ar fi pierdut aer de când ai cumpărat-o, fără să-i faci nimic, atunci da, era acoperit de garanție.

Dar un cui înfipt în roată nu este acoperit de garanție, deci nu ai treabă nici cu Altex, nici cu producătorul bicicletei/anvelopelor.

Cel mult ai fi putut primi garanție pe lucrare de la cei care ți-au vulcanizat roata. Dar sincer, nu prea cred că oferă nimeni garanție la o lucrare de 15 lei.

| UserRo10 a răspuns:

Aici intervine vina ta. Tu ai condus si ai luat cuiul. Garantia acopera galme si defecte in structura de rezistenta aparute in urma fabricarii

| relian a răspuns:

Ce fel tgiau reparat daca tot pierde? Aia cand repara nu cufunda roata cu ttul intr-o baie de apa? Daca nu fac asa, atunci is cirpaci laughing nu ai cum vedea sau stii exact pe unde pierde aer, daca nu o scufunzi in apa.

Scoate tu roata acasa, scufundo in ceva, chestia e ca nu ai in ce laughing intr-un lac, asta daca nu ai un recipient asa de mare si adinc, o scufunzi pe o parte, o tii apasata acolo in apa si se vede pe unde iese aer.

Garantia este cea a fabricantului, uneori mai da si ceva garantie cei care instaleaza, dar chestii simple sa iti repare un cui intrat, deci til repara moca sa zic, de ai luat cauciucul de la ei, in ideea ca esgti clientu lor.

Garntia se refera doar la defecte de fabricatie, nu-ti da nimeni garantie ca tu tai cauciucurile, ca le intepi, ori le uzezi rau ca nu ai aliniamentu bun la masina.

Cei de la service nu au verificat nimic, laughing daca verificau vedeau pe unde iese aer si remediau.
Asa ca fa tu verificarea asta cum am spus mai sus. Daca nu, cauta un service care are cazan de apa si stai linga ala si vezi, dar nu trebuie sa se grabeasca, uneori scapa f putin si trebuie sa verifici cu atentie si pe ambele parti sa intorci roata in apa.

Am patit si eu, scapa, ala bagindo in caza cu apa, zice nu se vede.Eu zic intoarce romane roata laughing aia se cam grabesc mai mereu, deci la scapari de astea slabe, trebuie sa fii mai atent si sa verifici peste tot.

regis
| regis a răspuns:

Orice vanzator trebuie sa acorde garantie minim 2 ani sau pe intreaga durata de utilizare, daca aceasta este mai mica de 2 ani. Garantie este o obligatie legala, nu este optionala si nu poate fi ingradita altfel decat in limitele legii.
Garantia acopera insa strict neconformitatile produsului, nu faptul ca ti-a intrat tie un cui in roata.
Ce poti face este sa schimbi serviceul si sa verifici si a treia oara, evident daca pierde presiune mai are o scapare undeva, posibil o gaura mica, posibil nu etanseaza pe janta, posibil pe la valva...