N-ai idee cum poti sa umilesti un BMW 320 gt de 184 de cai cu o Octavia 4x4 tsi de familie plina cu bagaje.
Unul cu un model nou 320 gt s-a postat in spatele meu pe autostrada pe banda 2 cu claxoane si flashuri ca sa ma dau la o parte, chiar daca aveam 3 masini in fata care efectuau si ele o depasire.Nu l-am bagat in seama am efectuat depasirea, m-am dat la o parte si ghinionul lui a fost sa fie autostrada goala pe vreo 60 de km.
La consum sta mai bine, dar sprint si viteza nici pe departe.M-am jucat cu el ca soarecele cu pisica.
2.0 TSI fara nicio ezitare.
Si daca ar fi de ales intre modele, man Superb ar fi logic ca e cea mai mare si mai bine dotata
Am condus un Rapid 1.0 TSI, e destul de misto masinuta. Cine a mers pana acum Golf 4 ALH si credea ca are racheta, s-ar simti zmeu cu ea.
Daca ar fi sa iau, 2.0 TDI si DSG s-ar simti bine, dar fiabilitatea nu e nelimitata, cand isi face termenul (~300. 000km) e buna de aruncat, ca e extrem de scumpa la piese, si cedeaza toate pe rand, nu ajungi acasa de la service cand e "gata", ca trebuie sa o duci inapoi (injectoare, turbina, chiulasa, volanta, cutie, rugina).
2.0 TSI e mai prost decat 2.0 TDI, nu recomand. Poate le-au imbunatatit, dar primele TSI/TFSI erau nasoale, mancau ulei de noi, probleme electrice, daca nu ma insel, si distributia slaba.
Ca sa fac o comparatie, Rapid e facut pe platforma de polo, Octavia pe cea de golf iar Superb pe cea de passat. Cred ca dintre cele 3 as merge pe octavia fiindca este suficient de spatioasa, confortabila, dotata, stabila, etc, etc. Rapid e facut ieftina (in poza nu pare) iar superb mi se pare prea multa masina pentru drumurile noastre. Ca motoare as merge pe 2.0 TDI deoarece VW(automat si skoda) a avut niste probleme cu motoarele pe benzina si nu sunt sigur daca le-o rezolvat pe octavia 3. Eu am Seat Exeo 2011 2.0 TDI 143cp (si seat foloseste aceleasi motoare) si rare ori am unde sa ii folosesc pe toti. Dupa mine o octavia de 150cp e ideala pentru Romania. Daca vrei musai ia versiunea de 184
Au aceleasi piese ca pe Audi sau VW. Piese se gasesc peste tot si sunt destul de ieftine. Daca te uiti pe site-uri straine veziSkoda de cativa ani cu 400.000 sau 500. 000Km.
Pe la noi cine mananca rahat despre ele ca nu sunt bune a avut vreo experienta trista cu vreun cazan luat cu 1000Euro cu 1.000.000 km.
anonim_4396 întreabă: