De obicei e de la ambriaj, cand nu face legatura bine viteza la plecarea de pe loc tremura zicand ca nu cupleaza bine viteza
Daca tremura grav e posibil sa iti mearga doar in 3 pistoane, pot fi mai multe probleme, cel mai simplu afli bagand testerul pe ea.
Ai vreun martor aprins in bord? Ce masina e?
Am matortul de la ABS dar nu am ce sa ii mai fac, un renault mai vechi.
Incearca sa vezi daca iti patineaza ambreiajul. Tragi frana de mana si bagi in treapta a 4 a si accelerezi usor si iei piciorul de pe ambreiaj, Daca se opreste motorul inseamna ca ai ambreiajul ok, daca nu se opreste inseamna ca patineaza.
Nu patineaza ambreiajul.
Poate sa fie un suport de la motor rupt gen bieleta anticuplu sau pur si simplu fortezi tu ambreiajul prea tare caz in care ''clantane'' masina la plecarea de pe loc.
E pe duca ambreiajul. Sau placa de presiune a ambreiajului. Sau discul de ambreiaj. Recomand sa le schimbi pe ambele. Iti prinde pedala sus? e hidraulic ambreiaju?
Adica cum se aude daca e nou ambreiajul ea prinde la jumate si cand se invecheste/distruge va prinde tot mai sus pana la gata cand patineaza si merge motorul in gol. Si mie imi prinde la gata, si eu trebuie sa schimb deja. E scump. Oricum faza e ca nu te lasa brusc, da semne cand moare. Primu semn e ca tremura cand lasi ambreiaju, al doilea in viteza turatia urca si km/h stau pe loc, atunci patineaza. Si al treilea semn e ca o calci la blana si abia te misti de pe loc si fluiera tare si miroase a ars rau de tot. Atunci e momentu sa suni la tractare.
Daca nu patineaza inca poate te mai tine 1 an. Mai du-te cu el pana incepe sa patineze. Cine stie poate mai tine si 2 ani. Dar daca acum iesi cu masina si faci 2/3 burnout-uri in 10 minute l-ai terminat. Daca mergi usor cu el, pleci frumos de pe loc, nu accelerezi tare, adica o calci frumos eu zic ca te tine 1 an inca.
A mea facea la fel si aveam unul din suportii motorului rupt, amuzant e ca de cand l-am schimbat vipreaza motorul, probabil sa am si altul dus.
Motorul tremura pentru ca ai cuplat ambreiajul, adica l-ai ridicat pentru a pleca.