| Frank51 a întrebat:

Stiu ca in zilele noastre masinile vechi s-au devalorizat mult. Intrebarea mea este, ce v-ati cumpara daca dispuneti de un buget de 8-10, 000 de euro? O masina noua din fabrica, sau una sh? De ce? Puteti specifica ce masina? si de ce?

5 răspunsuri:
| Endoryus a răspuns:

Noua nu prea gasesti una calumea la 10000 euro. AS prefera un Opel Insignia SH decat o dacie noua.

| OldSoul a răspuns:

Una sh.
Acum sa fim realisti, ce masina iti cumperi noua cu 8-10.000€?
Un Logan, sau alta masina destul de inghesuita, fara prea multe dotari.
Bine, acum ce e drept, ce e nou e nou, ai o garantie, si o perioada ar trebui sa mergi linistit, insa, chiar si asa eu tot ceva sh as alege.
In principal pentru ca pot alege ceva mai binefacut, pe placul meu, si cu dotari mai mult decat decente.
Si desigur, si la revanzare pierzi mai putin la o masina sh decat la o masina noua.
In general o masina proaspat iesita de pe poarta fabricii isi pierde undeva la 1000€ din valoare (bine, facem referire la masinile care costa undeva la 8-10.000€, daca o masina e mai scumpa, e clar ca pierderea va fi mai mare).
In schimb, o masina sh, se devalorizeaza ceva mai greu, pentru ca deja e la un pret mult mai mic decat a fost de fabrica, prin urmare devalorizarea se face mai lent, nu asa de brusc ca in cazul unei masini noi.
In bugetul acela, probabil la limita, as alege un Audi A5, motivul principal fiind exteriorul care-mi place la nebunie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La 8 mii nu prea gasesti masina noua, dar s ar putea sa gasesti o Octavia sh destul de ok

| gheorghe699 a răspuns:

Eu am cumparat cu aproape 8000euro un logan nou (in 2005)cu motor 1.4 mpi, a fost impecabil, am mers 160000km, dupa care l-am vandut. dupa 10 ani, cu 20%din pretul initial, si am cumparat o Oktavia sh, dar sincer ..este alta clasa, desi recunosc pe langa cei 7000euro ..am m-ai bagat 1500, distributie, nu am avut incredere, diverse consumabile.dar asta este o masina la mana a doua ..alegerea iti apartine, te documentezi, informezi, asa am facut si eu.dar pana la urma tot ramai cu impresia ca te-ai pacalit.

| TheTom7 a răspuns:

Sh e cea mai buna alegere, ti-asi recomanda un Mercedes C-Class la pretul acela. Au dotari foarte ok majoritatea. Una din anul 2010-2013 ar fi cel mai ok, dar acum depinde si cei vrei si ce iti place tie ca sunt ceva optiuni la pretul acela.