| Bikerul a întrebat:

Salut, sunt detinator a unui smart fortwo. Ieri am scos-o prima data la o plimbare, ce e drept am forjat-o putin, nu ma asteptam sa traga asa tare. M-am simtit bine, foarte multumit am fost de cum merge masina. Astazi cand am scos-o sa merg spre serviciu, nu mai avea nici o vlaga in ea, abia tragea, acceleratia era slaba abia de atingeam 50-60. I-am scos astazi bornele de la baterie si le-am pus la loc. A tras iar bine, mergea șpan masina. Asta cam jumatate de ora, dupa care a inceput iar sa traga cu emotii. Ce problema ar avea? Prima data m-am gandit ca e turboul sau clapeta, dar masina si-a revenit dupa ce i-am scos bornele, nu cred ca ar fi problema asta, as vrea totusi sa nu se mai intample asa, sa traga mereu bine.

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pune un tester pe ea, reseteaza erorile, verifica parametrii, scoate-o la o tura si trage de ea pana incepe sa nu mai traga, din nou.
Atunci vezi erorile si mergi pe ele.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut. ce patesti tu, cred ca masina intra in limp mode. Limp mode iti limiteaza puterea cand computerul masinii crede ca are motorul o problema pentru al proteja. Pana nu o duci la un mecanic sa vada exact buba poti sa dai numa cu presusupul. La tata ii intra in limp mode ( 2.0 TDI ) din cauza la EGR, la un amic din cauza la un furtun de la Turbo si la unchiumeu din cauza la un senzor de la motor (1.6 mpi). Pot sa fie si alte cauze. Mecanicul probabil o sa isi dea seama.

Răspuns utilizator avertizat
| 0VolkSWaGeN1 a răspuns:

Salutare. Problemă asemanătoare aveam și eu cu un golf 5 1.9 tdi, îl acceleram mai tare și după o perioadă de timp, se plafona la 2500 rpm, urca mai sus, dar foarte greu. Problema a fost furtunul de la vacuum, era îndoit.