Eu iti recomand Opel Astra sau Zafira, Opelurile dupa 2004 mi se par cele mai bune SH-uri la ora actuala.
Motorizarea 1.7 CDTI se incadreaza in cerintele tale, dar eu te sfatuiesc sa iei 1.9 CDTI, e mult mai ok, si la consum/taxe nu se simte diferenta. Unele au 120CP si se misca ok, altele au 150CP (cu acelasi motor) si zboara. Probleme am vazut la Zafira cu pedala de acceleratie (boala cronica la unele Opeluri), injectoare infundate daca alimentezi la galeata de la CAP (nu pari genul), si unghiuri moarte cam maricele, lucru care te-ar putea incurca mult, daca zici ca o vrei mult la urban.
A doua optiune propusa de mine, Astra H, e cam nasoala la confort (adevarul e ca am in prim-plan una cu suspensie sport de fabrica), pozitia cam inghesuita in scaune (dar fata de Golf 4 tot e mai buna), si portbagajul mic daca nu e break. In rest ador masina, are tot ce vrei, pentru mine e o placere sa conduc asa ceva.
Am o Kia C'eed 1.6 CRDI (parca) in familie, din 2007, e foarte ok, confort, aspect, performante, si nu am auzit niciodata sa aiba probleme cu ea, altele decat surprize de parcare (tinichigerie).
Skoda, Seat, Volkswagen... Zic pas. Nu m-am mai dat cu modelele noi, dar tot ce face VAG-ul numai progres nu se cheama. Motoarele vraiste, electronica la fel, iar mai nou, mi-a zis un prieten pasionat de VW-uri, ca a mers cu modele dupa 2012 si suna a tabla goala, mai ceva ca Loganul.
Succes cu alegerea, eventual mai da un reply pe aici, ca sunt curios ce ai ales.
Salut,
Mulţumesc pentru răspunsuri. M-am putat puţin la Zafira, pare foarte OK, nu te rupe cu toate costurile posibile de service şi întreţinere precum alte mărci şi îmi place. Nu aş fi zis că iese în evidenţă prin unghiurile moarte în trafic (ceea ce pentru mine e destul de nasol, dacă te plimbi prin Bucureşti te poate costa un accident sau două, chiar dacă minore). Oricum, mi-au plăcut de când le-am văzut prima dată prin trafic.
Nu ştiu dacă chestia cu VAG e atât de nasoală, cel puţin Skoda mi se par spartane, durabile şi destul de simple încât să nu aibă prea multe defecţiuni frecvente. Ce mă sperie e service-ul Porsche unde trebuie să mergi şi probabil să laşi x3 / x4 decât ai lăsa pentru Duster la aproape orice. Sau să te duci în altă parte şi să nu te ţină piesele/manopera.
Aşa că am găsit un Duster OK, foarte puţin rulat, 4x2 Diesel 110CP din 2010, m-am interesat puţin de costuri şi pare dacă cea mai compatibilă alegere de buget. Dacă e cu totul în regulă îl iau pe ăla, altfel poate mă uit şi de Zafira, măcar un test drive să văd cum mi se pare.
Mulţumesc pentru răspunsuri!
Poate un Opel Zafira 1, 7? Intruneste majoritatea cerintelor expuse de tine. Nu stiu daca punctele 3 si 5 din capitolul C, in rest le are cam pe toate. M-am uitat la ceva modele, e urmatorul target pentru mine. Dar e doar o parere. Si sigur imi vor sari fani ai altor modele in cap. De aia am mentionat: e doar parerea mea. Succes.
Mulţumesc de răspuns, e interesant să s-au găsit direct două recomandări de Zafira