| Vlad_Raicu_1996 a întrebat:

Salut. Sunt un nou in asta si am o nelamurire, ITP-ul se face exact in ziua in care expira sau cu cateva zile inainte? funda

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cu cateva zile inainte, ca risti sa nu fie in regula si sa nu te lase sa pleci cu masina.
Asa, daca-l faci cu cateva zile inainte si are vreo defectiune sau neregula, se poate remedia pana la data expirari.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sunt un nou, cu n sau cu B laughing

| Sophieka a răspuns:

Buna

La multe statii ITP se face programare cu 2-3 saptamani inainte.
Ar fi ideal sa nu lasi fisa ITP pana in ultima zi de expirare si sa te bazezi ca gasesti o statie libera, decat daca ai cunoscuti care lucreaza la vreo statie ITP.

In concluzie, inainte de termenul de expirare, suna si programeaza masina pentru evaluarea tehnica.

| Digikey a răspuns:

Eu l-am facut si cu o luna inainte, dar s-a intamplat si sa-l fac o saptamana dupa expirare la alta masina.Nu trebuie programare in general.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Preferabil înainte, nu lăsa până un ultima zi.

| AndreeaWTS a răspuns:

Îl faci înainte să expire.

"Atunci când un șofer circulă cu ITP expirat, acesta riscă o amendă între 1.305 și 2.900 de lei. Mai mult, îi va fi reținut și certificatul de înmatriculare al mașinii (talonul) și confiscate plăcuțele.
Totodată, în situația în care expiră ITP-ul, înmatricularea este suspendată automat.
Așadar, dacă un conducător auto circulă cu ITP-ul expirat riscă și o amendă pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării, valoarea totală amenzii putând ajunge la 5.800 de lei."

| Iunicu a răspuns:

Poți să te duci și înainte și după, dar după expirarea ITP te miști numai pe platforma.

| intrebcenustiu a răspuns:

Se poate face si mai inainte