| AndreYutzUU a întrebat:

Am 17 ani, am permis pentru motor categoria A1 si mi-am cumparat o Aprilia rs 125. Faza e urmatoarea: am cumparat o pe sfarsit de sezon, iarna aproape, si a ramas ca actele sa le fac cu proprietarul in primvara. I am dat banii, mi-a dat motorul si toate actele, dar nu mi-a dat numarul, am crezut ca mi l da cand facem actele(mentionez ca persoana de la care am cumparat nu figureaza in actele motorului). In primavara cand am mers sa facem actele, a zis ca nu are numarul, ca persoana ce este in actele motorului, a rezervat numarul (VL11RZV) si ca il foloseste pe alt motor, in Italia. Am programare la inmatriculari pe 26 iunie iar mie imi expira itp pe 16, si n am numarul pentru itp, ce fac in cazul asta?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Deci, ala care ti-a vandut motorul, ti-a vandut propietatea altuia?
Legal, el nu avea nici un drept sa-ti vanda ceva ce nu-i apartine.
Incurcata treaba...

| OldSoul a răspuns:

Simplu, daca crezi ca totul e bine cu actele, comanzi acel numar de pe internet chiar daca nu o sa fie tocmai "legal/omologat" il folosesti doar pentru a face itp-ul, iar la inmatriculare il declari pierdut, sau incerci sa-l predai pe cel facut.
http://www.numerepersonalizate.ro/configurator/
Sa nu existe discutii, daca o faci, o faci pe propriul risc, folosirea altor placute neomologate, este o infractiune si se pedepseste ca atare, acum desigur poti sa ai norocul sa mergi cu acel numar si sa nu ai nici o problema, sau sa fii prins cu prima ocazie.