| cocacola007 a întrebat:

Am 18 ani si vreau sa imi cumpar prima mea masina. Am un buget de 5000 de euro.Masinile ce mi-au atras atentia sunt: bmw seria 3, audi a4 b6, audi a3, opel astra gtc si golf 5. ce spuneti? care ar fi mai potrivita, ma intereseaza sa nu consume foarte mult si intretinerea sa fie cat de cat convenabila.

Răspuns Câştigător
| AliLina2 a răspuns:

Pai un bmw 320d cu 136 de cai putere consuma cam 8 in oras si 5 afara iar cu intretinerea nu e problema..am un prieten care are tot modelul 320d, in fine, nu mai stiu cati cai putere are, oricum, timp de 4-5 ani nu i-a schimbat nimic la el..deci sunt bune si au si piesele rezistente.un Audi B6 iti consuma tot ca bmw-ul..multi zic despre aceasta masina ca se aseaza perfect pe sosea si nu iti da impresia ca e nesigura.un motor de 1.9 TDI de 130 cp ar fi un motor super tare pentru aceasta masina..pe langa faptul ca are un consum mixt de 7 si un pic, puterea care se dezvolta cand apesi acceleratia parca te face sa nu mai renunti la ea..cat despre audi a3 cu motor de 2.0, si aceasta masina e buna..consum de 7 in oras si 5, 5 afara..buna..are un motor superb, e rafinata si foarte putin zgomotoasa si trage foarte bine.e o placere sa o conduci pe un drum lung(parerea mea)..probleme de fiabilitatea nu prea sunt deloc, dar am auzit ca reviziile la reprezentanta sunt cam scumpe. oricum e o masina faina si are un confort peste medie. Opel Astra J GTC cu un motor de 2.0 CDTI mi se pare una dintre cele mai frumoase masini care se pot cumpara pentru sume decente..are un design care inspira forta si dinamism..are un consum bun, in extra-urban mergi si cu 5, 5, fara prea mari probleme..pachetul cu faruri xenon si stopuri cu LED nu ar trebui sa lipseasca(astea schimba radical modul cum arata masina)..singurul lucru care e frustrant e ca are un consum cam mare in oras..si despre golf 5. e o masina care merge si se comporta multumitor, dar care are probleme de fiabilitate..se cam strica piesele la ea..in rest,dieselul consuma putin, masina trage foarte bine, are spatiu interior mare, dar e zgomotos, in special cand e rece..Eu ti-am spus parerile mele despre fiecare masina..Eu as alege BMW-ul sau Audi A3.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai si daca vrei masina ieftina la intretinere nu inteleg de ce te mai gandesti la marci premium precum bmw sau audi

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

A4 B6 1.9 TDI e cea mai buna alegere.
Si A3 e bun, daca iei un 1.8T, dar aia nu-i masina de incepator.
Astra GTC nu e masina de incepator, mai ales ca are intretinerea scumpa, seria 3 e cazan de facut cerculete in fata la shaormerie (le ocolesc pana si soferii experimentati si pilotii de raliu), iar Golf 5 e o panarama.
Consum mic ai la A4 1.9 TDI, iar intretinerea nu e exagerata, doar suspensia, distributiile sau alte interventii pe la motor sunt scumpe, datorita amplasarii motorului ca ****.
Dupa capul meu, o masina de incepator e un Opel Astra 1.6 sau Renault Megane 1.6 16v dar nu cer nimanui sa gandeasca ca mine. Majoritatea merg pe brand si pe aspect, de aia se vinde VAG.

| cocacola007 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Imi place foarte mult acel model de audi dar nu e o problema vechimea lor? majoritatea vanzatorilor spun ca au in jur de 200 000 km dar niciuna nu cred ca are mai putin de 400 000.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru cocacola007):

Cam asa e, greu gasesti 1.9 TDI care sa aiba sub 300. 000km.
E o problema vechimea lor, ca incep sa cedeze piese mai scumpe, iar motoarele dau semne de oboseala.
Am patit-o cu un Passat b5 1.9 TDI, fost taxi afara. Avea peste 500. 000km, mergea acceptabil si intr-o noapte s-a spart motorul brusc, fara sa fi mers turat sau sa fie bruscat. Dupa 350. 000km deja nu mai merg atat de bine, si daca mai ai parte de o defectiune pe la motor, incepi sa bagi bani cu lopata.
De aia recomand masinile pe benzina. Rulaj mai mic, intretinerea mai ieftina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As merge pe opel pentru consum si fiabilitate, daca vrei un mini magnet pentru gagici big grin bmw.

| cocacola007 explică (pentru anonim_4396):

Sunt genul de baiat pentru care masina e mai importanta decat gagicalaughing. "ne plac femeile dar iubim masinile". Multumesc pentru raspuns.

| ȘefuLaValută a răspuns:

E prima masina si va avea 100% de suferit din cauza asta.Iar vopsit ori schimbat piese la Bmw/Audi nu e deloc ieftin si iti dai seama ca sunt si ceva mai pretentioase la benzina, uleiuri dar si cu revizii mult mai scumpe insa asta depinde de motor.Seria 3 e46 e o masina fiabila, frumoasa cu materiale asa si asa la interior insa avand majoritatea tractiune spate nu cred ca le controlezi tu incepator pe zapada, asfalt umed.De gheata nici nu mai zic, anvelopa nu tine aprox. deloc pe ghetus, doar lantul si cu 4x4 am facut rotatii la 180 de grade pe gheata cu pneuri scumpe.Deci opel astra sau golf.Dar daca vrei tu pustoaice, Audi ori Bmw.Nu uita de opel ori Honda civic aia cu evacuari triunghiulare, e cel putin geniala