| Bulz_Floryn_1992 a întrebat:

am citit o stire pe internet in care spunea ca elevii liceelor auto vor putea obtine permisul pentru categoria c si c+e de la 18 ani, dar pana la 21 de ani nu vor putea circula numai in tara.este adevarat pana la urma? si mai am o nelamurire, pe un site scria ca poti obtine doar categoria c1 si c1e daca faci liceul auto si pe alt site scria ca poti obtine si categoria c si c+e...sunt putin confuz, ma puteti lamuri? Dau funda! big grin

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

La stiri se zic multe minciuni legea ramane ca inainte iar pe baza liceului automovilistic faci si celalalte subcategorii c si c+e iar atestatul il dai la 21 pedegeaba scoti subcategoriile inainte ca nu poti sofa si nici patronii nu angajeaza fara vechime sant prosti pentru mileniul asta nu acorda sansa incepatorilor sa prinda experienta.

| Bulz_Floryn_1992 explică (pentru mgtow):

Aha...deci iti poti lua categoriile dar nu ai atestatu...si tot degeaba, nu?

| mgtow a răspuns (pentru Bulz_Floryn_1992):

Da, numai ca eu le am pe toate si nu gasesc de munca.

Pai si ca sa transporti marfa cu masini 3.5t sau 7.5t(care le poti lua de la 18 ani categoriile) nu iti trebuie atestat?

Pana la 3, 5t conduci cu B fara atestat doar daca duci intro duba materiale inflamabile iti trebuie ADR-ul care se da la 21 de ani.

Si 7.5?

Cu C.

| raduradu2014 a răspuns:

Da poti obtine permisul de c si c+e dar nu poti sa conduci masini care depasesc o greutate de 3.5 t daca nu implinsti 21 ani si mai trebuie sa dai niste chestii

| Bulz_Floryn_1992 explică (pentru raduradu2014):

Pe un site scria ca nu ai voie sa conduci masini care sa nu depaseasca 7.5 tone, si pe altul scria ca ai voie sa conduci si TIR-uri...ce fel de chestii?

| ombladon a răspuns (pentru Bulz_Floryn_1992):

Ce era postat pe un site putea fi de acum 5 ani, ce era postat pe celalalt sa fi fost mai recent, legile se schimba...

| mgtow a răspuns (pentru raduradu2014):

Atestatu de marfa.