| Adr696969 a întrebat:

Salut TPU. Am fost la oftalmolog și ochiul meu stâng are vedere de 100%. Însă văd doar 20-30% cu ochiul drept.
Pot să obțin permisul auto de categoria A și B? Am auzit că pot obține permisul pentru aceste două categorii, nu și pentru restul.

Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

Se poate si cu un ochi, dar e o conditie: sa fi trecut cel purin 6 luni de la pierderea unui ochi, in caz de accident.
Dr. Alexandru Dimitriu: „În prezent, se permite obținerea permisului de conducere pentru categoria A și B și persoanelor cu un ochi nevăzător. Cu alte cuvinte, dacă persoana are un ochi lipsă din cauza unui accident, dacă are deficiență vizuală mare sau este diagnosticat cu ambliopie, nu este un impediment în obținerea permisului dacă celălalt ochi este perfect sănătos. Asta în contextul legislației de astăzi. Ce va fi mâine, nu știu".

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

20-30% capacitate de vedere este aproape de stadiul de orbire.
Ca urmare, estimarea distantei este aproape imposibila si NU RECOMAND SA CONDUCI NICI UN VEHICUL!
Mai mult, nici un medic oftalmolog nu-ti va da acordul pentru obtinerea carnetului, fiindca ai fi pericol public pe sosea.
Nu insista si ai mare grija si cand umbli ca pieton!

| sabin89 a răspuns (pentru Bula):

* umbli happy

| Bula a răspuns (pentru sabin89):

Corectat.
Multumesc pentru atentionare!

| Stefancalin1997 a răspuns (pentru Bula):

Macar ai citit cuvant cu cuvant ce a scris autorul? Am ambliopie de mic, exact aceeasi problema cu ochiul drept. Am permis de 6 ani de zile si am evitat zeci de accidente pe care le puteau provoca cei ce vad foarte bine. Poate obtine permisul pentru categoria B fara probleme.

| Adr696969 explică (pentru Bula):

Am luat permisul de conducere din prima încercare acum 5 luni.

| sierra1 a răspuns:

Sincer m-aș bucura să nu-l capeți, ai fi un pericol mortal pe șosele