| Iisus2002 a întrebat:

Salut TPU! Am găsit recent un set de jante pe 17 care îmi plac și aș vrea să le cumpăr...problema e că nu am trecut 17 in acte deși pentru modelul pe care îl dețin a fost echipat și cu 17...cum ar trebui sa procedez pentru a îmi omologa jantele pe 17? Și care ar fi costurile pentru omologare?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sunt doua variante de omologare a jantelor, ambele cu drum la RAR.
Varianta ideala este atunci cand modelul tau de masina este deja omologat cu dimensiunea de anvelope pe care o doresti, si mergi la RAR doar pentru mentionarea acelor dimensiuni in CIV.
Varianta nasoala este atunci cand numarul de omologare al masinii tale nu include dimensiunea pe care o doresti, caz in care RAR iti poate oferi doar omologarea individuala, prin parcurgerea testului de dinamica, scump, la reprezentanta din Bucuresti. Daca trece cu bine testul ala, primesti omologarea.
Ca sa fii sigur ca te incadrezi la prima categorie, poti merge la cea mai apropiata reprezentanta a marcii pe care o detii, e dai actele si ii rogi sa iti scoata din baza de date dimensiunile omologate, pe o hartie oficiala (stampilata). Cu foaia aia te duci la RAR, se uita scurt la masina si iti trec dimensiunile de pe foaie, in CIV.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Să fim rezonabili: nimeni (r.a.r.) nu o să facă asta pentru una bucată mașină!

Răspuns utilizator avertizat
| marior380 a răspuns:

Salut, cumparale doar daca au acte ABE, ca apoi sa poti conduce cu ele pana la R.A.R sa t-i le traga in talon, suma nu poate fi prea mare. Repet, asigurate ca in actele ABE ale jentilor apare undeva si masina ta...ex. Dacia, Bmw etc....ca altfel nu le poate omologa cel de la R.A.R. numai bine