Ai mai auzit si de ce nu ai intrebat pe cel de la care ai auzit? Sigur stie sa i ti spuna mai bine ca noi ca poate el este chiar in Olanda, intreaba l.
"Am mai auzit și că este posibilitatea ca să treci o dată la 3 luni granița în Germania sau Belgia, stai acolo 24 de ore și te întorci inapoi."
cred ca ar trebui sa vorbesti cu cineva care chiar stie, din cate stiu eu, in spatiul Schengen nu exista nici o dovada ca ai trecut granita
de fapt in tot UE se aplica, chiar daca tara nu e in Schengen, te controleaza si daca esti in regula, te lasa sa treci, spre deosebire de in afara UE, unde iti pune o stampila pe pasaport, ca ai trecut vama
Daca lucrezi acolo si ai BNS nu functioneaza treaba cu iesitul si intratul in tara. Trebuie sa declari masina si sa platesti taxe pentru ea daca o folosesti in Olanda.
Ai aici explicatii despre calcul
https://www.belastingdienst.nl/......d_pay_bpm/
si aici si costurile
https://download.belastingdienst.nl/......0fdeng.pdf
E vorba de procente din valoarea de piata a masinii. Sunt taxe mari si foarte mare Olanda fiind un stat civilizat care nu incurajeaza masinile poluante.
Ar fi vorba doar cât să ajung aici, și să o parchez undeva fără să umblu cu ea deloc. Nu s-ar putea nici așa? Din câte știu, au camere care văd numărul de la mașină. Dacă vin cu ea, o parchez intr-o parcare privată a firmei sau a locului unde stau, și să zicem ca exemplu, și plec cu ea înapoi în țară după câteva luni de zile. Inteleg ca prin acel BSN vede cât ai lucrat, dar atâta timp cât nu iti vede masina timp de câteva luni în trafic, au de unde sa știe dacă ai venit recent cu ea înapoi sau dacă am tinut-o acolo?
Exista atatea camere in Olanda incat stiu ei bine cand intra si cand iese masina din tara. Cum iti e norocul. Amenzile sunt si ele exagerat de mari. Sunt sigur ca angajatorul iti poate oferi mai multe detalii decat noi pe net.
Poate ca singura solutie ar fi ca dupa 3 luni, să trimit numerele in țară inapoi, să o radieze tatăl meu de acolo și să o înscriu în Olanda. Repet, ma complic atât pentru că nu plec cu scopul de a strânge bani, și de emigrare.
Daca vrei sa emigrezi acolo vinde masina.
nu ai nevoie de masina in Olanda, e o cheltuiala mult prea mare si ai o groaza de alternative.