Se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 30, 60 sau 90 de zile, in functie de contraventie, nu se suspenda permisul.
Si in caz de suspendare a dreptului de conducere nu este necesar sa mai faci scoala si sa sustii examinarea, reprimesti permisul dupa trecerea perioadei de suspendare.
Doar daca esti condamnat pentru infractiuni la circulatia rutiera si alte cateva infractiuni permisul de conducere se anuleaza si va trebui sa sustii iarasi examinarea pentru a avea permis.
Multumesc pentru raspuns.Un om care chiar e de ajutor si nu sare la concluzii ca unii utilizatori ai acestui site.
Aproape toti utilizatorii de aici nu au cunostinte de drept, nu au facut o facultate de drept si nu au profesat in domeniu, asa ca raspund din auzite sau dupa ce cauta pe internet, raspunsurile fiind, uneori, total sau partial gresite.
Ma tot mir ca dau raspunsuri in probleme de care n-au habar.
Jenant, sa vii dupa numai 10 luni de cand ti-ai luat permisul de conducere, sa ne intrebi pe noi despre regulile rutiere pe care se presupune ca le-ai invatat dumnezeieste, odata ce ti-ai luat permisul de conducere.
Se pare ca l-ai luat permisul pe spaga, odata ce ai incalcat deja legea, ti-ai pierdut permisul, iar acum nici macar nu ai ideea unde sa te uiti dupa legi.
Gasesti totul pe Internet si asta cred ca te pricepi sa cauti.
Nu am incalcat legea, nu am pierdut permisul! Nu am luat permisul pe spaga. Am invatat legea cand a trebuit dar din pacate nu cred ca poti sa retii totul! Nu am fost oprot de politie nici macar o data. Aveam o curiozitate pentru ca un coleg de al meu a primit avertisment dupa ce a depasit limita legala cu 7 km.Am cautat raspunsul la intrebarea mea si nu am gasit nimic. Data viitoare draga mea incearca sa ajuti nu sa presupui, ca de presupus pot toti prostii. O zi si seara cat mai placuta.
Jenant, sa fii incapabil sa recunosti cand esti prins cu minciuna...
"in 12 August | GeanaIustin1 a întrebat:
...Am luat permisul in octombrie anul trecut si vreau sa stiu daca imi este suspendat permisul in primul an..."
Ti.as atasa o poza cu permisul meu, pe care il am aici langa mine, dar nu merita sa imi bat capul cu cijeva care critica in loc sa ajute.Jenant e ca exista persoqne ca tine care fara nici un fel de provocare se simt atacate, jenant este ca in loc sa ajuti esti atat de plina de tine incat nu poti sa treci peste niste frustrari care clar vin din problemele din viata ta. NU AM SPUS CA AM PIERDUT PERMISUL CA IL AM SUSPENDAT, AM INTREBAT DACA IL AM SUSPENDAT IN PRIMUL AN, RU AVAND PERMISUL DIN OCTOMBRIE. Data viitoare draga mea raspunde corect la o intrebare, nu iti da cu parerea pe ceva ce este pe langa subiect
Scoala o faci din nou doar daca iti este anulat permisul printr-o decizie judecătorească. Suspendare e doar o suspendare. Singurul dezavantaj in primul an de condus e ca nu poți da testul 13/15 sa reduci pedeapsa.