Daca faci mai putin de 7000 km pe an iei benzina. Golf 4 1.6 8v sr cel mai ieftin la intretinere si nu consuma mult. sa nu faci greseala sa iei 1.4 16v. asta o sa il gasesti si la 1500 euro dar nu iti recomand e puturoasa. te rogi de in depasiri.
Daca faci minim 10000 km pe an iti recomand oricare din motoarele 1.9 tdi 90-101-116-131-150 cp.
Pai ai spus consum mic, daca-l iei pe benzina sigur nu o sa ai consum mic
Deci trebuie diesel, acum toti spun ca Alh sunt motoare bune, eu ma abtin sa comentez, poate sa fie orice cod motor daca e intretinut e mai bun decat un alh care nu a primit suficienta ingrijire.
De fugit, dieselul fuge/pleaca mai repede.
Personal, daca ar fi sa-mi iau un Golf, as vrea doar cu codul ARL (150cp) am mai avut deaface cu cateva Golfuri si am ramas putin dezamagit, precizez asta e doar parerea mea personala, poate am avut eu ghinion, dar Arl-ul ar fi singurul in care as risca sa-l cumpar si sa bag bani.
In aceeasi situatie am fost/sunt si eu. Al meu e din 2003, 1.6 pe benzina. Il de un an si deocamdata nu i s-a stricat nimic . A fost negociata de la 3000 la 2800, dar se gasesc si mai ieftine. Cand am cumparat-o am fost cu ai mei si cu un mecanic care s-a uitat in amanunt la ea. Te sfatuiesc sa faci la fel.
Înteleg...O sa caut mai bine.
Golf 4 cauta ALH, ar cel mai bun motor, legat de consum nu e chiar mic deloc dupa parererea mea. Adica are un consum la fel ca restul masinilor, 8-10% benzina, 6-8 motorina.La benzina pe toti ii lasa EGR ul, la motorina turbina la 200 k sau daca ai noroc 300 k. Distributia iar mai face probleme destu lde des. Benzina fuge mai tare dar si consumul creste, daca ii dai ca disperatu 14% o sa ai. Depinde ce buget ai, unul bun e si 2500 de euro, insa gasesti si cu 1 mie jumate