| KingCobra a întrebat:

am o bicicleta de la DHS cumpărata acum aproximativ 6 ani pe care nu am mai folosit-o de 4 ani. Am mers cu ea vreo 2 săptămâni și mi-a sărit un nit de la lanț, sa desfăcut l-am pus iar dar iar a căzut a doua zi. Am cumpărat un lanț nou mi l-au montat ei și în panta a sărit iar un nit m-am dus lau montat iar și iar a sărit, tot în panta. Urcam cu foaia mica și uneori mijlocie pe ultimul și penultimul pinion, nu ca un nebun. Problema ar putea fi de la bicicleta sau de la proasta calitate a lanțului? Dacă e de la bicicleta ce ar putea fi? Vreau sa menționez ca înainte nu aveam probleme de acest fel.

Răspuns Câştigător
| UltimulTemplier a răspuns:

Sunt posibile ambele, dar mai putin varianta cu bicicleta e de vina. Ea poate fi de vina doar dacă ar fi putin ruginita la clichet, pinion, etc și merge greu când pedalezi. Trebuie puțin unsă. însă dacă ți s-a rupt lanțul de 2 ori înseamnă că e ceva. dacă era același tip de lanț cel nou cu cel vechi e rezolvata treaba... dacă nu înseamnă ca schimbi prea mult la viteze...
incearca ambele variante ca nu are ce sa fie. FUNDA?

2 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Din cauza ca nu sti sa sincronizezi vitezele, pe foaia mica mergi cu vitezele 1 - 4, aia mijlocie 4 - 6 si cea mare 6 - 8 sau 10 daca ai.

| Funditsăă a răspuns:

Desigur ca e de la bicicleta... happyam avut si eu problema asta si mi-am reparato la un servis auto happyhappyhappy