anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare..am cumparat Duminica in 18.12. 2016. din targ o masina Renault Megan din 2007(in fine) am negociat cu omul bineinteles ca ori`si`ce om.
A cerut pe masina 2600 de euro. am negociat in targ cu 200 de euro mai putin asta ar veni 2400 de euro intre timp dupa ce am facut si am terminat contractul de vanzare cumparare. Am spus domnului sa mergem sa iesim din targ sa mergem spre centru unde locuiam ca sa mai scot 200 de euro de pe card. in timp ce mergeam am verificat geamurile ( electrice ) si am bagat de seama ca geamul din partea dreapta nu functiona, dar si cel din spate din partea din stanga nu functiona si inca ceva eu in targ unde am stat si m-am uitat la masina si am negociat si una alta. am intrebat respectivul daca are ceva probleme. el pretinzand ca nu are nici un fel de problema la ea..deci simplu si la obiect nu a vrut ca sa spuna ca geamurile nu functioneaza la deschidere-inchidere.
BUN dupa aceea am ramas intelesi ca lasa 100 de euro ca sa reparam geamurile sa schimbam ce era de schimbat in service si ca le repara el pe cei 100 de euro lasa`ti numa sa duc masina la el am fost de acoord. si dupa aceea am vazut ca eu nu am chitanta despre care spusesem.
Acuma, astazi ma suna si imi spune ca imi trimite chitanta prin fan curier si 2 piese pentru schimbarea pieselor defecte la geamurile respective, dar cu rambursarea de 450 de lei. (adica cei 100 de euro)
Eu constatez ca nu asa ne-a fost intelegerea, si ca ceva este putred la mijloc si in plus! inca nu se stie ce este de fapt defect la geamuri ca nu am mers la service.
Posibil ( spun doar ) ca poate ma trage in capcana ca sa se faca cu bani si sa fie bine mersi si sa ramana reparatia pe mine, ceea ce nu este corect caci daca vinzi o masina o vinzi ca e buna sau daca nu batar specifici ce are probleme la ea.( parerea mea )
Mi-a dat actele masini cu exceptia unei chitante fiscale cum ca o platit impozitul pe ea.
Eu nu am primit aceea chitanta de la respectiv.
Eu din cate am inteles si din cate stiu fara chitanta aceea nu o pot trece impozitul pe masina aici la mine in localitate.
Acuma va rog frumos vreau sa aud si voi ce parere aveti sau ce ati face in locul meu!
Pot sa inmatriculez masina pe mine daca nu ai aceea chitanta?
Daca refuz pachetul de la fan curier, am posibilitatea sa fac rost de o alta chitanta sau no nu stiu! Intreb.
Va multumesc ca v-ati facut timp sa imi cititi intrebarea cea ( lunga ) happy.
Daca stiti ceva sau cumva ce as putea face, ajutati`ma happy.
Dau funda :*!
Multumesc

12 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Din dilema cu geamurile nimic nu se înţelege. Decât că "constatezi" că ceva nu e ok. Încearcă să reformulezi. Din ce am înţeles a zis că îţi scade 100 de euro, pe urmă nu îţi mai scade dar repară el şi la final îţi cere tot el 100 de euro. Păi scuze, prost nu e cine cere...
Una peste alta fără fiscal nu o poţi înmatricula pe numele tău.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa inteleg ca ai decis sa cumperi o masina fara ca macar sa o conduci si sa ii faci o minima verificare? Pai cum sa faci asa ceva?

Si fara fiscalul lui tu nu poti inmatricula masina

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Nu stiu despre ce chitanta ii tot dai tu. Pentru inmatriculare iti trebuie fiscalul lui si adeverinta ANAF pentru taxa. Fiscalul se pune pe Fisa de Inmatriculare care trebuie s-o faci impreuna cu el si sa mergeti la fisc. Prevad ca vei avea probleme ca deja ai de fapt. Cine te pune sa iei masini, din targ, in necunostinta de cauza si nici macar nu ai luat pe cineva care stie ce e de facut?

| Florentina20041997 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Nu am fost singura, am fost cu cineva. am intrebat de acte dar fix pe aceea am uitat de ea. no

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Florentina20041997):

Ai fost cu cineva care nu stia nici cat tine si care a mers gratis sa omoare duminica. Trebuie sa platesti un samsar de masini sa iti serveasca de asistent dar era mult de 1-2 fripturi pe langa banii de masina.

Domnule, am fost cu tatal meu, ce tot vorbesti?
Nu am mers cu un strain. eu te-am intrebat daca pot face ceva. nu ti-am cerut sa ma judeci de greseala ca am uitat de chitanta aceea... fi putin atent la ce am scris nu sari ca canguri.

Poti sa-i spui aluia de te-a pacalit de bani ca daca nu se prezinta pana in data de # sa iti faca actele pe masina te prezinti la nevasta lui ca ii esti amanta si esti gravida cu el. Ultima ta sansa.

| Laura a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Cred că nu există răspuns de-al tău care să nu mă binedispună.

Ce amuzant esti. bravo...patratel laughing

Vrei sa te mint frumos?

| CatalinVictor1985 a răspuns:

La banii astia iti dadeam un bmw si erai mult mai castigata. Daca nu mai vrea sa se conformeze individul ai doua variante una te prezinti la politie unde faci o reclamatie doi te consulti cu un avocat in cazul in care vrei sa renunti la masina si gaseste ala solutia pentru ca escrocii astia care vand masini se dau repede pe brazda si renunta cand se vad incoltiti atata timp cat ceva nu este in regula

| Cedry2k8 a răspuns:

Mai astepti putin, si daca vezi ca ti a dat teapa, dai o fuga pana la politie, depui o plangere pe numele lui pentru santaj. In timpul asta nu te atinge de masina. Asta e cea mai buna solutie, altceva nu ai ce sa faci.