Ce este ilegal? Cunosti legislatia ca sa stii ca e ilegal?
Si ce sa faca la politie? Ce acte? Omologarile se fac la RAR, daca asta ai vrut sa spui. Si in cazul asta, nu merg proprietarii, se omologheaza folia, apoi procedeul de montare. Clientul cumpara un serviciu gata autorizat, in acest caz.
Nu mai dezinforma.
Ia mai citeste. http://traficromania.info/? p=4954
si nu mai vorbi prostii.
Citez: Legislatia in vigoare spune ca pe geamurile laterale spate si luneta „nu sunt esenţiale pentru vizibilitatea din interior, când autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele părţi, însă în cazul în care acestea au o transparenţă modificată faţă de cea stabilită prin marcajul de omologare se urmăreşte că stratul aplicat ulterior să fie uniform şi să nu creeze distorsiuni".
Deci trebuie sa mergi la politie si la RAR si sa rezolvi problema.
Si "Nu mai dezinforma".
E o abureala ceea ce spui tu, respectiv ceea ce scrie pe acel site, cat timp informatia nu este insotita de articolele care prevad aceasta este egal cu 0, legea este doar una, dar multi o interpreteaza cum vor ei, asa este si aici.
Daca inca sustii ideea ta, te astept sa aduci aici articolele care prevad asta in lege.
Nu ma intereseaza parerea ta. Nu te-am intrebat nimic.
Pentru edificare ta si a idiotilor care tot ma contreaza citeste articolul 102, aliniatul 35 din Codul Rutier actualizat pe 2015. Acolo spune asa: "35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator;". Autoritatea competenta este RAR-ul. Deci, atentie!
Da acesta este articolul de lege, il stiu prea bine, nu are nici o legatura cu ce ai spus tu prima data, dar tu tot nu ai inteles la ce face referire,"Aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator" aici faca referire la fooliile neomologate de rar(respectiv a altor variante de a modifica vizibilitatea prin geamuri), care se gasesc pe la diferiti comercianti, acel folii care nu vin insotite de certificatul de omologare RAR si fara elementele de securitate care atesta omologarea lor, care le cumperi cu 100 de lei si le montezi tu in coltu' blocului,
In schimb, daca montezi folia in unul din atelierele de mai jos, ai toate omologarile necesare http://www.rarom.ro/......--298.html (DanielGeorgeGD94 aici poti gasi atelierele din Braila.
Nu iti bate capul, mi e mi a dat de mult ignore pentru simplu fapt ca el sustinea sus si tare ca se pot conduce masini B1 fara niciun permis, apoi s a contrazis singur cu un articol de lege
Intre 250 si 400 de lei, folierea pe geamurile din spate, cu folie Llumar omologata, in atelier autorizat.
Nu sunt din Braila, cauta pe net montatori, si asigura-te ca sunt cu adevarat autorizati (exista o lista pe RAR cu aceste ateliere autorizate).
Tocmai ce m-a blocat si pe mine, ce sa ii ceri, asemenea oameni nu inteleg, si nu stiu sa recunoasca cand gresesc, el vorbeste din auzite de pe nu stiu ce site-uri fantoma, sunt sigur ca nu a avut nici-odata de aface cu foliile.
Cere-i cultura...
Si dupa toate astea cel mai grav e ca mai si dezinformeaza oameni.
Costurile foliei depind de masina si la cine pui ...tot acolo iti face si omologare...
DanielGeorgeGD94 întreabă: