| ily10 a întrebat:

am o intrebare pentru voi.Am cumparat o masina de la un samsar din Botosani, iar proprietarul este din Galati. Cel de la care am cumparat masina mi-a dat fiscal de la proprietarul din Galati din 2013, dar nu mi-a mai dat copia de buletin a proprietarului.Ca sa o imatriculez de ce acte am nevoie si daca se poate sa o inmatriculez?

7 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu ai nevoie de buletinul celui din Galati, in schimb ai nevoie de copia contractului de vanzare-cumparare dintre galatean si samsar.
Fiscalul galateanului e bun, daca samsarul a cumparat masina in 2013.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Ordinului MAI nr. 1501/2006, privind inmatricularea, citez:
"ART. 8. (1) Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul se efectueazã în baza urmãtoarelor documente:
a) cererea noului proprietar. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane care poate folosi vehiculul în virtutea unui drept legal, altul decât cel de proprietate, proprietarul va menţiona solicitarea explicitã în cerere;
b) fişa de înmatriculare a vehiculului, al cãrei model este stabilit conform reglementãrilor legale, semnatã de fostul şi noul proprietar, vizatã de organele fiscale competente ale autoritãţilor administraţiei publice locale. În cazul fostului proprietar al vehiculului se poate depune certificatul de atestare fiscalã emis de autoritãţile administraţiei publice locale, situaţie în care nu mai este necesarã depunerea fişei de înmatriculare. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare completatã cu datele acesteia;
c) cartea de identitate a vehiculului, în original şi în copie;
d) documentul care atestã dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului sau remorcii, în original şi în copie;
e) actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie. În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmeazã a fi înscrisã şi o altã persoanã, se va prezenta actul de identitate sau, dupã caz, documente care sã ateste dobândirea personalitãţii juridice, denumirea şi sediul, în copie;
f) dovada efectuãrii inspecţiei tehnice periodice, în termenul de valabilitate a acesteia;
g) copia documentului de asigurare obligatorie de rãspundere civilã pentru prejudicii produse prin accidente de circulaţie, în termenul de valabilitate a acesteia;
h) dovada plãţii taxei de înmatriculare;
i) certificatul de înmatriculare al fostului proprietar, în care acesta a înscris transmiterea dreptului de proprietate;
j) plãcuţele cu numãrul de înmatriculare, dacã noul proprietar are domiciliul, reşedinţa sau sediul pe raza altui judeţ decât al fostului proprietar;
k) dovada plãţii contravalorii certificatului de înmatriculare;
l) dovada plãţii contravalorii plãcuţelor cu numãrul de înmatriculare, cu excepţia cazului în care acestea se pãstreazã de cãtre noul proprietar;
m) certificatul de autenticitate al vehiculului, cu excepţia autovehiculelor destinate competiţiilor sportive şi a vehiculelor istorice, pentru cazurile stabilite de reglementãrile în vigoare;
n) procura specialã, dupã caz."
Certificatul de atestare fiscala este prea vechi, acesta este valabil doar in in luna eliberarii. Solicita sa-ti dea un certificat din aceasta luna.
De asemenea contractul de vanzare-cumparare trebuie facut cu proprietarul din acte al masinii sau si cu samsarul daca acesta a avut procura speciala.
Nu este nevoie de copia cartii de identitate a fostului proprietar.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fiscalul ala din 2013 nu e valabil si nu ai nevoie de nicio copie dupa buletin.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ce contract ai la masina?
Ai nevoie de copie dupa buletinul celui cu care ai contract, + viza pe fisa de inmatriculare si fiscal, de la aceeasi persoana.
O varianta ar fi sa dai de proprietar si sa faceti actele intre voi direct, asta ar insemna contract V-C cu el, fisa de inmatriculare vizata retroactiv de primaria de la el (daca o sa accepte functionarii asa ceva), si o inscrii la tine la fiscal, cu contract V-C datat din ziua in care s-a radiat fiscal din Galati, si platesti tu 2 ani si ceva de impozit + penalizari.

| ily10 explică:

Masina e imatriculata pe Galati si a fost vanduta in 2013 de proprietar tot la un samsar care a vandut-o la Botosani si in timpul acesta masina nu a fost trecuta la primarie. Adica 2 ani nu a platit nimeni.

| suntserios a răspuns (pentru ily10):

Te complici, pare incurcata si incalcita treaba. Daca nu dai de proprietarul din acte s-ar putea sa ai probleme la inscriere. Intereseaza-te bine inainte.

| ily10 explică:

Proprietarul din Galați este plecat in Italia si am reușit sa vb cu el însă nu vrea sa îmi dea copia la buletin, contractul de vânzare -cumpărare l-am făcut între mine si cel de la Galați din cauza ca acel samsar a ținut mașina 2 ani fără sa treacă mașina la primărie la el.Ma interesează dacă am nevoie de copia proprietarului pentru ca acesta dintr-un anumit motiv nu vrea sa mi-o dea.SI cu fiscalul cum pot sa fac sa achit eu cei 2 ani in care nu a plătit nimeni.