| ALEXALEJANDRO57 a întrebat:

Salut TPU,
Am o intrebare, stie cineva sa-mi raspunda, am o masina cu numere de Spania, aici in Romania si am depasit cele 90 de zile prevazute prin lege pentru a circula in Romania, a trecut un an bun de cand nu am mai circulat cu masina si mi-a expirat ITV si asigurarea facute in Spania, am cetatenie Spaniola si masina e pe numele meu.
Intrebarea e, ce ar trebui sa fac (nu vreau sa inscriu masina in Romania) ca sa pot circula din nou cu ea si sa ma intorc in Spania, ma refer la ITV si asigurare sau altceva, am inteles ca cei de la RAR pot elibera o adeverinta cu care as putea circula, pentru un an, sunt doar povesti nu stiu daca e adevarat, nu stiu exact ce as putea face, ma poate ajuta cineva?
Multumes mult

1 răspuns:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cei de la RAR iti pot da ITP, dar din pacate este valabil doar in Romania, din cate stiu. Asigurare poti face online, probabil trebuie sa cauti site-uri din Spania.
Din punctul meu de vedere, poti pleca "la risc" cu ea, adica faci ITP romanesc, asigurare online in Spania, iar pe drum, sansele de a prinde un filtru sunt destul de mici.
La vama nu esti respins pentru ITP sau asigurare, din cate stiu; poti iesi din tara.
Varianta corecta ar fi sa mergi cu o firma de transport, tu in duba, masina pe platforma. Financiar nu e mare diferenta laughing
Ajungi in Spania si iti faci acolo inspectia + asigurarea. Scutesti combustibilul si taxele de drum.