| spidy a întrebat:

am o nelamurire.am u chevrolet kalos sedan 2004 1.4 82000km reali,bun masina e foarte buna merge perfect dar mi se pare ca consuma cam mult, eu am cumparat-o de la unchiul meu acum vreun an...va dau un exemplu, am bagat ieri 60 lei (10l benzina) s-a ridicat acum la sfertul sfertului, ieri am facut in jur de 100km intinsi pe dn1 pana la tancabesti si inapoi,deja acul era sub limita rosie si.nu ma pricep dar mi se pare ca a consumat foarte mult in conditiile in care nu era aglomerat sa stau la coada, am mers cu maxim 2.5 turatie nu am fortat-o si totusi...nu am pe bord calculator sa-mi spuna consumul

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce zici tu acolo este irelevant. vrei sa faci un consum serios, fa plinul pana se opreste pompa, mergi 100 km si pe urma fa iar plinul (de preferat la aceeasi pompa) si vezi cat intra

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E buna metoda de calcul, daca cunosti masina si stii cum indica, sau daca alimentezi de la repere fixe (o anumita linie de pe ceas, zona rosie sau momentul cand se aprinde becul), e exact consumul.
10% e mult prea mult pentru un consum extern.
Masina in sine cred ca e destul de papacioasa, avand probabil motorizarea de 94 cp, care dezvolta un cuplu ca de diesel supraalimentat, inca de la relanti. Daca ai si caroseria scurta, si asta "ajuta" la un consum mare, pentru ca nu e suficient de aerodinamica, si n-are inertie, foloseste motorul mult mai mult.
Insa astea ar fi scuzele pentru un consum de 6-7%, in loc de 5-5.5, cat ar trebui sa consume un benzinar de dimensiuni si performante medii.
Du-te si fa o diagnoza computerizata, eventual la o reprezentanta General Motors, ca sa vada ce nu e bine la motor, de suge atata benzina.
N-ar fi exclus chiar sa-ti curga benzina pe undeva, poate pe traseul de la rezervor pana la motor.
Temperatura motorului e normala?
Cand e motorul cald, relanti-ul sta sub 900rpm? Fum scoate?

| OldSoul a răspuns:

Consumurile standard pentru modelul tau sunt
Consum Urban 8.9 litri / 100 km
Consum Extra Urban 5.4 litri / 100 km
Consum Combinat 6.7 litri / 100 km
iar daca cutia de viteze e automata consul creste cu inca 1 litru aproximativ...
Si nu uita, stilul tau de condus afecteaza consumul.

| ȘefuLaValută a răspuns:

Din ce zici tu e cam nesatula masina insa ori aplici metoda lui suntserios ori regula de trei simpla sa calculezi consumul sau alte metode care mai sunt