| AndreiTudor1 a întrebat:

Salut TPU am o nelămurire, eu am permis categoria B adică de mașină normală, puteți să îmi spuneți ce mașini mai pot să conduc dacă am categoria B cine știe vă rog să îmi spuneți?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cu categoria B poti conduce autoturisme si cu remorca, ATV ce se incadreaza in categoria B1, autodube de transport calatori sau marfa, mopede din categoria AM si tractoare, conform Anexei nr.1 la OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:   
„Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:  
  f) categoria B:
  1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
  2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
  3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;"

| darrio2007 a răspuns:

Daca ai luat permisul pe drept, ar trebui sa stii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Trecem pe faptul că având permis ar trebui să știi legislația... Să știi că scrie pe spatele permisului

| Holiday a răspuns (pentru suntserios):

De fapt, daca nu ai obtinut permisul in ultimii un an, doi, nu prea scrie. Permiterea conducerii tractoarelor si a motocicletelor cu capacitate maxima de 125cmc a fost introdusa de curand petru posesorii de permis cat. B. Iar daca tu ai obtinut/reinnoit permisul acum 5 ani, de exemplu, nu apar pe spate.

| suntserios a răspuns (pentru Holiday):

Omul a întrebat de mașini nu de moto sau utilaje agricole