anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am un opel zafira 2.0 DTI. Peste o saptamana trebuie sa plec in Anglia. Daca o las asa acasa pe timp de iarna si ingheata motorina in ea. ca am motorina din aia de vara. Deci daca ingheata motorina in rezervor si pe conducte iar daca se dezcheata sar strica ceva? conducte ceva? la fel si la solutia pentru parbriz.

Răspuns Câştigător
| IMC90 a răspuns:

E greu de grezut ca o sa inghete motorina in ea, chiar si daca este de vara. De regula, primul care ingheata este uleiul (si daca a inghetat uleiul nu-l mai trage pompa, nu se mai face ungerea si strici motorul) indiferent ca e Diesel sau benzina. Iar chestia asta se intampla cand temperatura scade sub -30C.

7 răspunsuri:
| 0rlando a răspuns:

Important este să ai antigel și soluție de parbriz pentru iarnă și nu o să ai probleme.
Mă îndoiesc că o să avem noi parte de iarnă siberiană.

| Tagaso a răspuns:

Nu îngheață motorina doar dacă ai ceva apă prin ea și atunci îngheață în filtru, schimbi filtrul de motorină, IMC90 uleiul se îngroașă nu îngheață, lichidul de parbriz dacă e de vară trebuie scos altfel crapă bidonul și se strică pompa de stropit parbrizul

| IdicliuDaniel1995 a răspuns:

Prietene motorina nu ingheatawinking doar injectia si spre deosebire de apa(H2o) motorina nu se dilata deci nu pateste nimic conductele masini talewinking (FUNDA)

| IMC90 a răspuns (pentru IdicliuDaniel1995):

Nu ingheata, da se incheaga si n-o mai trage pompa laughing Dar primul care ''cedeaza'' este uleiul nu mototina.

| IdicliuDaniel1995 a răspuns (pentru IMC90):

IMC90 uleiul se ingroasa nu cedeaza si nici macar nu sti sa scrii 'Mototina' sau Motorina

| IonutAxi a răspuns (pentru IdicliuDaniel1995):

Mwe.

| IMC90 a răspuns (pentru IdicliuDaniel1995):

Daca observi, cedeaza e pus in ghilimele (cu un scop) mai Schumacher.
Cand uleiul se incheaga, nici macar nu-l mai trage pompa, si distrugi motorul (ca se freaca fiarele alea intre ele pana le gasesc toti dracii). Sau nu conteaza asta?