Politia te poate prinde doar pe drumurile publice si fapta de a conduce fara permis este infractiune.
Daca nu conduci pe drumurile publice n-are ce sa-ti faca.
Adevarul domnul Yon este ca toate campurile au marcaje cu borne kilometrice galbene nu? Va cam contraziceti singurel.
Iar a doua definitie legata de drumurile din cadrul localitatilor nu vad ce legatura ar avea cu un camp... dar fie, dumneata aparent ai o logica aparte, personalizata.
Uite si vizual. Vezi dumneata cum arata niste drumuri comunale? primul are si borna chiar.
https://www.google.ro/......96t/data=! 3m6! 1e1! 3m4! 1sh9uRxDg1IXlYzBJwr9M4QA! 2e0! 7i13312! 8i6656? hl=en
https://www.google.ro/......86t/data=! 3m6! 1e1! 3m4! 1sk9X0HmCNHQgJnrBADqRf7Q! 2e0! 7i13312! 8i6656? hl=en
Acesta este un camp
https://regrete.files.wordpress.com/2007/07/img_0241.jpg
Intelegeti diferenta? Daca da bine, daca nu, nu va mai obositi cu alt raspuns, nu doresc polemici inutile.
Eu nu inteleg de ce te contrazici tu, cand legislatia iti spune tot sau poti intreba un politist, daca detii un vehicul si ai voie sa-l conduci pe camp desi nu ai permis pentru vehiculul respectiv. Tu ai probabil senzatia si toti cei care se contrazic aici ca drum public inseamna doar drumurile cu sosea, autostrata si cele marcate. Daca citesti legislatia o sa vezi acolo toate categoriile de drumuri considerate publice si ti-am dat textul sa-l citesti nu eu l-am scris din minte.Comunal – asigură legăturile între reședința de comună cu satele componente sau cu alte sate, între orașul cu satele care îi aparțin și cu alte sate. Este semnalizat prin culoarea galbenă pe bornele kilometrice.
Străzile sunt drumuri publice din interiorul localităților, indiferent de denumire: stradă, bulevard, cale, chei, splai, șosea, alee, fundătura, uliță etc. Ne explica ca indiferent de denumire, DRUMURILE din interiorul localitatilor sunt tot drumuri publice si ti le-au enumerat in text, bai baiatule! Fundatura, ulita, cale(cum se spune la tara pe camp sau fundatura!) Chiar nu pricepi ca nu ai voie sa conduci decat in locuri special amenajate? Ca ala conduce pe camp la tara si nu il prinde nimeni asta nu inseamna ca-i legal! Tu nu ai vazut ca au dat si la televizor copii de 12 ani care mergeau cu atv-ul si a luat mare bolovan pe camp s-a rasturnat si a murit. Tu dupa mintea ta de om inteligent,ti se pare legal sa conduci un vehicul pe camp,daca nu ai permis? Spune clar in legislatie ca si drumul din interiorul localitatilor indiferent cum se numesc,ca-i ulita,ca-i fundatura,sunt tot drumuri publice, pentru ca se poate circula si pe alea.Tu cand te duci la munte sau alt traseu si vrei sa inchiriezi un Atv nu ai voie sa mergi decat pe drumul marcat de ei si cu insotitor, daca esti minor si nu ai permis.Ce daca esti pe camp sau pe munte si mergi cu atv-ul? Si ala tot drum public se numeste, pentru ca se circula pe el si nu te poti plimba dupa bunul plac, tu fiind minor si logic, fara permis.Pana si pentru cele mai mici iti trebuie macar un atestat sa-l conduci.De ce crezi ca s-au inventat poligoanele? Ca sa nu existe oameni ca tine si ca altii care cred ca au voie sa conduca pe camp, ei crezand ca un camp nu-i drum public, e doar o bucata de pamant inutila si fara asfalt unde ne putem incerca masinile! Sa fii iubit!