Rozi cauciucurile mult mai repede, in special cele de pe fata, pe partea din exterior.
In rest doar soliciti masina mai mult, dar nu cred ca o sa-ti apara jocuri mai devreme de termen. Telescoapele si arcurile nu au nimic de suferit, doar articulatiile sunt mai solicitate, insa sunt facute sa reziste si la asa ceva.
Mai rau e de masinile conduse incet si prost, prin gropi: telescoape, articulatii, planetare, se fac varza toate. Daca mergi sportiv dar cu cap, masina poate rezista mult mai bine decat o masina condusa 'prudent' de catre un amator.
Sper ca ai experienta, si nu te bazezi pe 'poate n-o fi nimeni pe contrasens'. Daca ai vizibilitate si stii cum sa abordezi virajele nu e nici o problema. Am prieteni care conduc sportiv ca si mine, si am un prieten 'matur' care nu taie curbele si merge 70% din timp linistit, si are vreo 3 iesiri in decor de cand are permisul. Eu o singura data m-am pus de-a latul pe un drum cu gheata iarna trecuta, iar alt prieten, cu permisul de doar un an, care sincer e peste mine la sofat cred ca face 100. 000km in curand, conduce tot timpul in forta si nu a atins masina de nimic.
Deci, daca te crezi in stare si chiar stii ce faci, da-i. Daca ai vreun accident din vina ta in palmares, mai gandeste-te...
Ce inseamna a merge sportiv?
Nu stiu cum sa-ti explic... Sa stai concentrat, sa accelerezi tot timpul cat iti permite drumul, traficul, masina si vizibilitatea.
Inseamna sa mergi doar in acceleratie si frana, sa consumi mai mult si sa uzezi mai repede motoru, placa de ambreiaj si discurile de frana. De regula condusul sportiv e cel la turatii mari si viteze mai mari.
Suspensiile nu se strica dar daca faci asta pe drumuri publice poti pati ca Serban Huidu.Cand a omorat 3 oameni pe contrasens. Teribilism!
Nu se strica neaparat dar sunt supuse la o uzura mai intensa. la fel si cauciucurile si viata ta daca la un moment dat masina depareaza dintr o curba luat cu viteza doar asa de dragul de a lua o curba cu viteza
Nu dar te poti strica tu nu are nici o legatura atata timp cat esti pe sosea adica ma refer sa nu te duci pe dealuri si sa ii dai 180
aimullah123 întreabă: