| Ghost01 a întrebat:

am si eu o nelamurire.
Azi am dat traseul si am picat la o zebra nesemaforizata, erau doua fete pe partea dreapta care le-am vazut ca voiau sa traverseze si am oprit si mai era o femeie in varsta pe partea stanga la vreo 4-5 metri de zebra care astepta ceva, am asteptat acolo a traversat toata lumea dar femeia nu se misca din loc, am mai stat 10 sec dupa care am decis sa trec deoarece nu se misca de pe loc, apoi politistul mi-a bagat picioru in frana si a zis ca nu am acordat prioritate.Intrebarea mea este, ce ar fi trebuit sa fac?

7 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Priveste inainte....nu totul depinde tine.

| Simpatic a răspuns:

Este un politist de rahat, atata timp cat pietonul nu vrea sa treaca e problema lui, PIETONII nu se invita de catre soferi pentru a trece zebra, ca vad ca multi soferi fac asta si multi inculti de instructori de la scoala auto fac asta, unei instructoare i-am atras atentia chiar facand gestul asta cu mana...mai mult poti pune in pericol persoana care traverseaza acolo unde sunt mai multe benzi...asta nu inseamna ca li se ingradeste dreptul de a trece a pietonilor.
Daca esti sigur poti face contestatie, din cate stiu acum examenul este supreavegheat video...sa-l bagam undeva pe domnul gabor care nu te-a trecut probabil pentru ca nu i-ai dat spaga.

| alex495 a răspuns:

Trebuia sa l intrebi,,, domnu pot sa trec ca doamna se uita pe telefon" sau alta situatie care o poti intalni,,, domnu cel din sens opus imi da flash uri ca ma lasa sa intru pe drumul principal si o lasa putin mai incet masina". Si el va raspunde, da cursant sau cum iti zice sau nu cursant, asteptam sa treaca toata lumea de pe trecerea de pietoni

| Ghost01 explică (pentru alex495):

Ai dreptate dar eram putin speriat sa il intreb doarece cand am fost martor o fata l-a intrebat:"scuzati-ma puteti repeta nu am auzit" so a traso pe dreapta si i-a zis:"Daca nu auzi bine e insemna ca nai ce cauta pe carosabil, si picato"

| alex495 a răspuns (pentru Ghost01):

Era cretin politistul. Dastia de cauta nod in papura sunt destui. E o mafie in spatele la toata sarada asta, tu pici, stai 2 3 luni pe bara pentru ca cineva nu are destui examinatori, uiti tot, bagi bani in ore suplimentare la scoala de soferi, daca ai noroc iei, daca nu o iei de la capat si tot asa pana trece un an si ti expira dosarul si o iei de la capat cu totul. Eu am nimerit examinator bulangiu, din 13 cati avea pe lista vreo 5 am luat. Si la toti cauta ceva ca vai doamne sa nu faci perfect ca iesea el prost dupa in fata colegilor

| Ghost01 explică (pentru alex495):

La examinatorul meu, au picat toti?

| crysty1222 a răspuns:

Daca nu mai era nimeni pe trecerea de pietoni si femeia respectiva nu avea de gand sa treaca chiar nu stiu de ce te-a picat. Dar data viitoare cand dai traseul si mai treci printr-o situatie de asta, stai pur si simplu pe loc pana trece toata lumea, chiar daca mai sunt unii care stau in fata zebrei si nu trec. Daca vezi ca-ti atrage politistul atentia, ii spui pur si simplu ca nu treci pentru ca mai exista persoane in fata zebrei si trebuie sa le acorzi prioritate. Daca ai norocul sa dai tot de politistul asta la traseu e si mai bine, ii spui ca data trecuta te-a picat din cauza asta si acum vrei sa fii sigur.