| Dandyx a întrebat:

am si eu o nelamurire mare: cum se conecteaza amplificatorul auto la CD-Playerul auto? dau F U N D A mare!

Răspuns Câştigător
| Adikis a răspuns:

In primul rand amplificatorul trebuie sa aiba alimentare, ceea-ce inseamna un cablu potent pentru curent. Nu e sigur ca poti lega orice cd player de orice amplificator. Trebuie sa ai iesire audio in cd player ( in afara de cele in care se leaga boxele standard ale masinii) si cu un cablu audio ( cel mai des intalnit si folosit este RCA ) se leaga acea iesire de la player la intratrea de la amplificator. Totul depinde de iesirea sau iesirile playerului si intratrea sau intratile amplificatorului dar in principiu nu e nimic complicat. Se mai foloseste metoda sa se monteze un intrerupator pe cablul audio care leaga playerul de amplificator, astfel ascultatorul poate sa aleaga intre a asculta muzica cu boxele standard ale masinii sau sa asculte si boxele legate de amplificator

| Dandyx explică (pentru Adikis):

Nu neaparat sa legi intrerupator. orice statie/amplificator auto str REMUT... conectezi remut-ul la amplificator si te duci cu el la +ul din CD-player si poti seta ce vrei sa asculti din Cd Player.am conectat amplificatorul, mi-am dat seama.imi trebuia pentru un woofer.ms mult

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Prin mufele RCA din spatele playerului. Daca acestea nu exista, ori prin alte mufe, ori se merge la un electronist pentru a atasa doua mufe cu semnal preamplificat, direct de pe finali. Mai este si varianta cu adaptoare high-low, care se conecteaza pe firele pentru boxe de la player, si din iesirea lor pui cablul pentru statie. Astea au fost variante pentru intrare preamplificata in statie, cum au toate.
Mai sunt statii care au o mufa sau conectori cu surub, pentru intrare "High Input"; daca statia ta are asa ceva, poti sa o conectezi direct la iesirea pentru boxe a playerului, nu iti mai trebuie adaptoare.
Daca nu ai inteles ceva, spune-mi.